Karadağ, Pan Avrupa Akdeniz tercihli menşe kümülasyonuna alındı

18 Nisan 2024 - 22:14

Karadağ, Pan Avrupa Akdeniz tercihli menşe kümülasyonuna alındı

Karadağ, Pan Avrupa Akdeniz tercihli menşe kümülasyonuna alındı
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2021 - 12:09

363 okuma
(Last Updated On: 03/08/2021)

Karadağ, Türkiye’nin uyguladığı Pan Avrupa Akdeniz tercihli menşe kümülasyonuna dahil edildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Pan Avrupa Akdeniz Tercihli Menşe Kurallarına Dair Bölgesel Konvansiyon Kapsamı Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Böylece Karadağ, aralarında Gürcistan, Filistin, Sırbistan, Makedonya, Moldova, Arnavutluk, EFTA Ülkeleri ve Faroe Adalarının da bulunduğu Türkiye’nin Bölgesel Konvansiyon kapsamı tercihli menşe kurallarını uyguladığı ülkeler arasına dahil edildi.

Öte yandan, Karadağ, Batı Balkan Menşe Kümülasyon Sistemi Kapsamı Ticarette Eşyanın Tercihli Menşeinin Tespiti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bu kapsamdan çıkarıldı.

AA

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.