Fransızlar Kıtlık Endişesiyle Gıda Stoklamaya Başladı - Balkan Günlüğü Gazetesi




Fransızlar kıtlık endişesiyle gıda stoklamaya başladı

Bilgi Kaynakları Şirketinin (IRI) açıkladığı verilere göre, Fransızlar, kıtlık ve stokların tükeneceği endişesiyle uzun süre muhafaza …

Fransızlar kıtlık endişesiyle gıda stoklamaya başladı


Son Güncelleme :

25 Ocak 2021 - 19:30

116 okuma 111


Bilgi Kaynakları Şirketinin (IRI) açıkladığı verilere göre, Fransızlarkıtlık ve stokların tükeneceği endişesiyle uzun süre muhafaza edilebilen dondurulmuş gıda ve konserve satın almaya yöneldi.

Stoklanan ürünler arasında en çok tütsülenmiş balık, et, kıyma, ekmek ve donmuş sebzelerin yanı sıra dondurma da yer alıyor.

KAZ CİĞERİ SATIŞLARI YÜZDE 50 ARTTI

Ülkede, kaz ciğeri satışları yüzde 50, tütsülenmiş balık satışları yüzde 28, şampanya satışları ise yüzde 20 arttı.

Fransızların 2021 yazının çok sıcak geçeceği beklentisi nedeniyle dondurma stoklamaya yöneldikleri bildirildi.

Dondurma ve dondurulmuş sebze ürünleriyle tanınan market zinciri Thiriet’in dondurma satışlarının yüzde 200 arttığı belirtildi.

SALGINDAN BU YANA ET SATIŞLARI YÜKSELDİ

Ülkede 2013’te yaşanan at eti skandalından sonra et tüketimi düşmüştü ancak koronavirüs salgınından bu yana et satışında büyük artış gerçekleşmişti.

Son Dakika haberlerimiz ensonhaber’den alınmaktadır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.