2023 İçin son bir eşik  

18 Nisan 2024 - 11:00

24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Balkan Günlüğü Gazetesi İmtiyaz Sahibi

(AA) Rifat SAİT

2023 İçin son bir eşik  

Sayın Cumhurbaşkanımızın diyor ki;

“Elbette eleştirilerimizi yapacak, hatalarımızı, yanlışlarımızı birbirimizin yüzüne cesaretle söylemekten çekinmeyeceğiz. “

Son Güncelleme :

19 Temmuz 2021 - 0:13

930 okuma


(Last Updated On: 19/07/2021)

 

Rifat Sait

24.Dönem İzmir milletvekili

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı

 

 

 

 

Tespitler

-Anketlerde Cumhur ittifakı bir miktar puan kaybettiği söyleniyor. AK Partiden elle tutulur, çözüm odaklı aksiyonlar yapması bekleniyor. Bunu bir tehdit ya da moral bozmak için söylemiyorum. Bir gerçeği hatırlatıyorum. AK Parti kaybederse, bunu herkes biliyor ki; ülke maazallah çok şey kaybeder. Yine her kes biliyor ki; AK Partiye kaybettirecek olan yine sadece kendisidir. Rakibi ve muhalefeti yok. AK Parti’nin rakibi sadece kendisidir. Çözüm aranıyorsa içerde aranmalıdır.

Bu arada Önceki dönem milletvekillerimizden ve AK Parti MKYK üyesi Sayın Şamil Tayyar, bir tweet atıp şöyle demiş: “Toplumsal destek ilk günkü gibi değil, muhasebe / muhakeme yapma vakti” Eyvallah !!!

-AK Parti halen birinci parti ama yeni sistemde kazanmak için bu yeterli değil %50+ alması gerekiyor

-AK Partiye oy vermeyecekler içinde Küskünler ve kırgınlar (AK Parti içinde küsenler + Ekonomik nedenle tepki verenler + Emeklilikte yaşı bekleyenler  ) , Kızgınlar ve düşmanlar  (Siyasi muhalifler, PKK’lılar, Fetocular ve ilk kez oy verecek genç seçmenlerin bir kısmı) ve Hiçbir şey duymayanlardan bir kısmı  (Apolitikler) bulunuyor

 

 

Durum

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan il teşkilatlarını tekrar gezmeye başladı. Tüm Türkiye’yi dolaşacak gibi. Adam zaten koltuğunda oturmuyor ki, bildim bileli çileli, koşturuyor, uğraşıyor, anlatıyor. Allah yardımcısı olsun.

Gittiği yerlerde yaptığı açıklamalarda ilerisi için önemli ipuçları ve mesajlar veriyor. Son verdiği mesaj oldukça ilginç: “Türk milleti gerektiğinde düşmanını affetmesini bilir, …Yeni ittifaklar kurmasını bilir…”

Evet, Sayın Cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, sadece Türk milleti isterse affedebilir.

Sağlık bakanlığı verilerine göre Covid vakaları düşüyor, Pandemi bitiyor gibi görünüyor. (Her ne kadar komşumuz Yunanistan’da tekrar hortlasa da)

Millet dokuz  günlük tatile çıktı. Herkes rahat, durum stabil.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu arada önemli bir açıklaması daha var: “ 2023 hedefleri için son bir eşik daha bulunuyor” diyor.

Ardından yazarlardan bir sürü yorum geliyor. Dikkat çekeni ise şöyle: “Ekim 2021’de önemli değişiklikler olabilir.”

 

Beklenen değişimler

 

-Popülist politikalar (müjdeler, zamlar, aflar)

-Kürt seçmene yönelik özel çalışma ( Balkan göçmenlerine de inşallah)

-İYİ Parti ile diyalog

-Z kuşağına yönelik özel çalışma

-Şok ekonomik iyileşmeler

-AK Parti içindeki küskün ve dargınların kazanılması

-AK Parti yönetimlerinde ve Bürokraside değişimler

-Anayasa değişiklikleri

-Çok az erken seçim (Yine 2023’de olur ama belirlenen tarihten çok az önce)

 

(Not: Bunlar yapılacak demiyorum, belki yapılabilir, yapılması gerekebilir)

 

Bu değişimler için 3 Devlet oluru gerekiyor

 

-Devlet bütçesi

-Devlet dinamikleri

-Devlet Bahçeli

 

Sayın Cumhurbaşkanımız 2023’ün son eşiği için gerekeni peygamber efendimizin (SAV) bir hadisi ile söyledi:

“Tevazu yüceltir, kibir düşürür, gurur aldatır, haset bitirir. Bu nebevi tespit, geçmişteki başarılarımızın sırrı olduğu gibi gelecekteki başarılarımızın da pusulasıdır. Özünde tevazu, samimiyet ve gayretin olduğu bir siyaset tasavvurunu en tepeden, en ücraya kadar hâkim kılmamız şarttır.”

 

Allah’ın izniyle, şundan eminim ki; bu güzel sözler hayata geçtiğinde Evelallah hiç bir eşik ve engel kalmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitleri ve söylemleri doğru.  Ama velakin mutlaka icraat şart. Söylenenler yapıldığında her şey düzelecektir inşallah.

Samimi olacağız, adil olacağız, mütevazı olacağız, birbirimizi seveceğiz, istişare edeceğiz, takım olacağız, liyakate önem vereceğiz. Bunlara inanmayan ve uygulamayan kanserli hücreleri acilen koparıp atacağız.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza inanıyoruz ve bekliyoruz.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın son verdiği mesajı da aşağıda ekleyelim ki, bu kadar eleştiriden sonra tepki gösterenler olursa frene bassınlar:

“Elbette eleştirilerimizi yapacak, hatalarımızı, yanlışlarımızı birbirimizin yüzüne cesaretle söylemekten çekinmeyeceğiz. “

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.