2024 YKS Sonuçları ÖSYM Sayfasında Açıklandı

YKS sonuçları, ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr sayfasında 16 Temmuz 2024 Salı günü açıklandı. YKS sonuçları için adaylar "sonuc.osym.gov.tr" sayfasındaki kişisel bilgileri girerek sonuçları öğrenebiliyor. YKS sonuçları ile birlikte derece giren adaylar da belli olurken İstanbul'da 5 aday birinci oldu. YKS oturumlarından AYT sınavında sayısal alanında bir kişi, eşit ağırlık alanında bir kişi, sözel alanında ise bir kişi birinci oldu.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YKS'nin TYT, AYT ve YDT oturumlarının sonuçları açıklandı. YKS sonuçları için ÖSYM sonuç sayfasına yönelen adaylar sayfada yoğunluk oluşturdu. YKS sonuçları açıklanmasıyla birlikte adaylar için tercih süreci başlayacak.

YKS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?


YKS sonuçları 16 Temmuz Salı günü erişime açıldı, adaylara sonuç bilgi kağıdı gönderilmeyecek. YKS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

YKS SONUÇLARI SONUC.OSYM.GOV.TR SAYFASINDA


YKS sonuçları, ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr sayfasında 16 Temmuz 2024 Salı günü açıklandı. YKS sonuçları, "sonuc.osym.gov.tr" sayfasındaki kişisel bilgileri girerek sonuçları öğrenebiliyor.

ÖSYM, YKS kapsamında 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarını gerçekleştirmişti. YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu.

Adaylar, YKS sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımlayacak.

İSTANBUL'DAN 5 ADAY BİRİNCİ OLDU


ÖSYM Başkanı Ersoy, sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belli olduğunu belirtti.

Büyük bir sabır ve gayret göstererek bu başarıyı elde eden adayları tebrik eden Ersoy, başarının tek başına elde edilmesinin mümkün olmadığını vurguladı ve şunları kaydetti:

"Şampiyonlarımıza en büyük desteği veren, her an yanlarında olan anne ve babalarımıza, bu süreçte onları yalnız bırakmayan ve eğitim hayatı boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim sürecini en güzel şekilde tamamlayacaklar, 'Yeniden büyük Türkiye' ve 'Yeni bir dünya' ideal ve hedefindeki ülkemize faydalı vazifelerde görev yapacaklar."

*Sözcü.com.tr

Benzer Videolar