Rifat Sait'den Selin Sayek Böke'ye Tarihi Nükteli Cevap

29 Mart 2024 - 07:54

Rifat Sait’den Selin Sayek Böke’ye Tarihi Nükteli Cevap

Rifat Sait’den Selin Sayek Böke’ye Tarihi Nükteli Cevap
Son Güncelleme :

10 Nisan 2016 - 11:44

443 okuma
(Last Updated On: 03/09/2020)

AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkan yardımcısı Rifat Sait; CHP Genel Başkan yardımcısı Selin Sayek  Böke’ye Keçecizade Fuat Paşa’nın tarihi  nüktesi ile cevap verdi:

” En kuvvetli devlet Osmanlı (Şimdi Türkiye) devletidir.Siz dışarıdan biz içerden yıkmağa çalışıyoruz yine yıkamıyoruz.”

New York’ta düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Konferası’nda konuşan CHP’li Selin Sayek Böke, kendi Genel Başkanın kadına ettiği küfürleri unutup, Türkiye’de kadınlara şiddet var, bunun nedeni radikal İslam’dır” diyerek kendi ülkesini şikayet etti.

 

Rifat Sait’in yazılı cevabı:

New York’ta düzenlenen ‘Dünya Kadınlar Konferası’nda sözüm ona Türkiye’deki kadın hakları sorunları konuşuldu. Aslında konuşmadan ziyade , resmen Türkiye’ye iftiralar edildi.  İftiraları atanlardan biri de CHP Genel Başkan yardımcısı ve aynı zamanda maalesef sözcüsü üstelik bir kadın vekil: Selin Sayek Böke.

İzmir’in şansı mıdır nedir? Bir yanda CHP Genel Başkanı İzmir milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, diğer yanda Parti sözcüsü yine İzmir milletvekili SS Böke. Vallahi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nu arar oldu.  İzmir’de CHP’nin ideolojik yapısını biliyorduk ama kadına ve İslam’a saldırıları pek  olmuyordu. Çirkinlikte derece almak buna denir sanıyorum.

Genel Başkanı kadına küfrediyor, yardımcısı Türkiye’de kadına şiddet var diyor, buna aymazlık ya da  yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler.

CHP Genel Başkanı KK çıkıyor alenen bir kadına üstelik devletin bakanı olan bir kadına resmen ağza alınmayacak küfürler  ediyor.  Biz hala iyi niyetle acaba kadına büyük değer vermiş Atatürk’ün kurduğu parti CHP’de bir babayiğit hele ki bir kadın, belki çıkar da kendi Genel Başkanına “sen ne yapıyorsun ? ” sorar diye bekleye duralım, yaranın üzerine kezzap atarcasına ,bu sefer CHP Genel Başkan yardımcısı ve üstelik kadın milletvekili SS Böke, üstelik Amerika’da çıkıyor kendi ülkesini utanmadan şikayet ediyor ve diyor ki; Türkiye’de kadına saldırı var” Bu nasıl aymazlık, bu nasıl pişkinlik yahu. Edep yahu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Senin Genel Başkanın çıkıp kadına küfrediyor sen çıkıyorsun utanmadan ülkende kadına baskı var diye şikayet ediyorsun. Bu ne perhiz bu ne alaka? Deve’nin doğruluktan bahsetmesi gibi, deveye sormazlar mı  senin neren doğru?

İslam’a hakaret edilmiştir, derhal özür dilenmeli

Amerika’daki konferansta bir soru üzerine SS Böke Türkiye’de kadına şiddetin var olduğunu ve sebebinin : “Politik dil, aslında siyasi ideolojinin bir yansıması. Ve bugünün son derece ayrıştırıcı, kadın karşıtı dilini belirleyen siyasi ideoloiji de bu hükümetin benimsediği İslami radikal görüşlerdir.” diye açıklamış. Yani SS Böke’ye göre Türkiye’de kadına şiddetin temelinde İslam var. Bu açıkça İslam’a hakarettir ve derhal Müslüman Türk halkından  özür dilenmelidir. Ayrıca  Kılıçdaroğlu’nun kadına küfürlü saldırısı da  radikal İslam dediği şeyden midir? İlginçtir, bir yanda dış güçler bizi yıkmağa çalışıyor, diğer yanda halkımızın seçtiği vekil Amerika’da Türkiye’yi şikayet ediyor, iftiralarda bulunuyor. Dışardan ve içerden Türkiye’ye korkunç bir saldırı.

Keçecizade Fuat Paşa’nın nükteleri

Bütün bunlar olurken nedendir bilinmez aklıma Osmanlının meşhur diplomatlarından Keçecizade Fuat Paşa geliverdi. Kendisi nüktedan bir devlet adamı  ve açık sözlü, babasının şair ve eşinin hataylı nusayrı’lardan olması her zaman dikkati çekmiştir.Tanzimat fermanıyla Osmanlının Batılılaşma süreci bu dönemde Sultan Abdül’aziz’le ivme kazanırken Batıyla iyi ilişkiler geliştirilmesine önem verilmiştir. Bir gün diplomatlar toplantısında Avrupa devletlerinin kuvvet ve kudretinden bahsederken ” En kuvvetli devlet Osmanlı devletidir.Siz dışardan biz içerden yıkmağa çalışıyoruz yine yıkamıyoruz.” diyerek nüktedan ve hazır cevaplığını bir kez daha göstermiştir. Tenzih ederek söylüyorum aynı Keçecizade Fuat Paşa’nın Padişah Abduaziz’e söylediği güzel bir beyit vardır: “Bana kâfir diyenin kendinde iman olsa, dinime ta’an edecek bâri müslüman olsa” 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.