Hollywood'un Oscar Ödüllü Yönetmen...

29 Mart 2024 - 10:09

Hollywood’un Oscar Ödüllü Yönetmen…

Balkan Günlüğü Gazetesi’nin çok kıymetli okuyucuları, bugünkü yazımda çok saygı duyduğum ve sevdiğim arkadaşım, büyüğüm , ağabeyim ,  hocam Dünya çapında ünlü Türk Yönetmen METİN GÜNGÖR ile ilgili yazımı paylaşmak istedim. 

Son Güncelleme :

30 Ocak 2021 - 22:41

1.302 okuma


(Last Updated On: 30/01/2021)

Balkan Günlüğü Gazetesi’nin çok kıymetli okuyucuları, bugünkü yazımda çok saygı duyduğum ve sevdiğim arkadaşım, büyüğüm , ağabeyim ,  hocam Dünya çapında ünlü Türk Yönetmen METİN GÜNGÖR ile ilgili yazımı paylaşmak istedim.

Harry Potter, Da Vinci Şifresi ve Gladyatör gibi Amerikan filmlerinin Dijital efekt dalında ödüllü ve imzası olan Ressam, Oyuncu, Yönetmen Dünya çapında özel mütevazi şahsına münhasır biri METİN GÜNGÖR…

Amerikan Sinemasının iddialı filmlerinden “Tom Raider, Karayip Korsanları, Kamikaze, Dönüşüm, Hugo, Conan, Da Vincinin Şifresi, Cindirella,  Man, Harry Potter, Yıldız Tozu, Yarından Sonra, Ben Robot “gibi 50’ye yakın filmde görsel efekt uzmanı olarak görev alan Metin Güngör 1964 yılında Van da doğdu.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesinde  Resim üzerine eğitim aldı  ve Mimar Sinan Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. 1987’de yurtdışına gitti. Londra’da ressam olarak çalıştı. Oyunculuk okulu Lee Strasbeg Stüdyosunda üç yıl oyunculuk dersleri aldı. İngiliz televizyonlarında bazı filmlerde rol aldı. 1997 yılında Kanada’ da bilgisayar Animasyon ve özel efektler bölümünde de yüksek lisans yaptı.  Görsel efekt dalında Hollywood’un ünlü şirketlerinde popüler filmlerde Matte Painter ve süpervizör olarak çalıştı. Los Angeles’ta, New York Film Akademisinde yönetmenlik okudu. Amerika’da ilk uzun metrajlı Sinema Filmi ” Fist Of Righteous Harmony ” 2008 yılında Amerika’da gösterime girdi… Ressam Fikret Mualla’nın filmi Renklerde Kaybolan Hayatlar filminin senaristi, başrol oyuncusu, yönetmeni olarak ünlü sanatçılardan Bedri Baykam, Okan Bayülgen, Bülent Seyran, Şebnem Schaefer, Bora Gencer, Selen Görgüzel, Mehmet Tokat, Tayfun Sav, Bülent Seyran, Onur Kula, Korkmaz Polat, Hakan Vardar, İlhami Assak, Hakan Karaman, Metin Avşar gibi birçok ünlünün rol aldığı 2020 yılında Türkiye’de muhteşem gala ile tanıtımını yaptı…

Metin Güngör “Da Vincinin Şifresi ve Ben Robot” filmlerinde iki defa Oscar’a aday gösterildi…2000 yılında “Ridley Scotun Gladyatör filmiyle” ve 2011 yılında “Martin Scersesse’ nin Hugo” filmiyle efekt dalında Oscar ödülünü kazandı…2009 yılında çok uğraş verdiği ” Fikret Mualla Saygı’ nın “‘ Renklerde Kaybolan Hayatlar ” hikayesini kaleme aldı. Kendisinin başrolde olduğu kendi projesinde oyunculuk konusunda ne kadar tecrübeli bir Aktör olduğunu da tüm sinemaseverlere göstermiş oldu. Kendisini tanımaktan onur ve şeref duyduğumu belirmek isterim.

Türkiye’nin en iyi sanatçılarından ve Türkiye’yi dünya çapında en iyi temsil etmiş olan Ressam, Aktör, VFX Uzmanı ve Yönetmen Metin Güngör’ü kalemime almış olmaktan ayrıca onur duyduğumu  belirtmek isterim. Yazılarımda bana desteğini esirgemeyen Sayın; Rifat Sait bey’ e ve okurlarımıza sonsuz saygı ve selamlarımı sunarım.

 

Son değiştirilme tarihi: 01:06

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.