Tekno Gündem

29 Mart 2024 - 17:31

Tekno Gündem

Dijital dünyada nelerin olup bittiğinden bahsedeceğimiz köşemizde bu haftanın öne çıkan ilk haberi hepimizin de merak ettiği üzere sosyal medya kısıtlaması ile alakalı…

Son Güncelleme :

20 Ağustos 2021 - 3:51

712 okuma


(Last Updated On: 22/08/2021)

 

 

Sosyal Medya Düzenlemesi Bilinmeyenleri

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, son dönemde sıklıkla gündeme gelen ve üzerinde çeşitli öngörülerde bulunulan sosyal medya düzenlemelerine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Yeni yasa tasarısının içeriğine ilişkin önemli bilgiler veren Yayman açıklamasında; yasaklama, ceza düzenlemesi, sansür gibi durumların söz konusu olmadığının altını çizdi…

 

Yayman sözlerine, “Dünya, küresel dijital oligarklar tarafından bir dijital diktatörlüğe götürülmek istenmektedir. Sosyal ağların, demokrasileri tehdit etmesi, hukuk için tehdit oluşturması, mahkeme yerine geçerek sosyal medya mahkemesi kurulması, üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur” şeklinde devam etti. Yayman’ın sözlerinden de anlaşılacağı üzere provokasyon, yalan haber vs. yapmıyorsanız panik yok.

Apple Uzamsal Sesle Büyüleyecek!

Apple kullanıcılarına güzel bir haberle devam edelim, Netflix yapmış olduğu yeni güncellemesiyle AirPods Pro ve AirPods Max kullanıcılarına sunduğu Uzamsal Ses özelliğini desteklediğini açıkladı. Peki bu ne demek? Uzayda hemen hemen her yerde sesleri çalmak ve sürükleyici bir ses deneyimi yaratmak için geliştirilen Uzamsal Ses, hareket ettiğinizde sesin yönünü değiştiriyor. Uzamsal ses, cihazınızın yanı sıra başınızın hareketini de kontrol ediyor. Hareket verilerini karşılaştırdıktan sonra ses alanını yeniden eşleştiriyor.

Google ve Facebook’tan Denizler Altında 12 Bin Km Kablo

Larry Page’in Google’u ile Mark Zuckerberg’in Facebook’u Asya – Pasifik bölgesinde ağ esnekliğini ve kapasitesini artırmak amacıyla yeni bir denizaltı internet hattı üzerinde beraber çalışacaklarını duyurdu. Proje tamamlandığında 12 bin km‘lik bir mesafeye ulaşacak denizaltı internet hattı, Japonya, Tayvan, Guam, Endonezya, Filipinler ve Singapur’u birbirine bağlayacak ve bölgedeki artan veri talebini karşılamanın en önemli ayaklarından birini oluşturacak. Facebook ve Google, yeni denizaltı internet hattının 2024 yılına kadar faaliyete hazır olacağını söylüyor. Hattın başlangıç kapasitesi 190 Tb/sn olacakken, hızın 250 Tb/sn’ye kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Whatsapp’tan Yenilik 90 Güne Çıktı!

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan herkesin yakından tanıdığı mesajlaşma uygulaması Whatsapp şu aralar, kaybolan mesaj süresini uzatmayı planlıyor. Yani kişiler gönderdikleri bir mesajın ya da medya içeriğinin 90 gün sonra otomatik olarak karşı taraftan silinmesini sağlayabilecek. Şimdiye dek 24 saat ve 7 gün sürelerini uyguluyordu ama yeni beta sürümlerinde ortaya çıktığı kadarıyla bunlar arasına yakında 90 gün de dahil edilecek.

 

Her sabah teknolojik yeniliklere uyandığımız bu günlerde gündemi yakalamak ve çağımızın dijital dönüşümünü merak ediyorsanız arada yazılarıma göz atmayı unutmayın. İstersen soru, görüş, önerilerini de buradan erturkgurbuz@gmail.com paylaşa bilirsin.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.