TOPLUM VE SPOR

29 Mart 2024 - 09:20

TOPLUM VE SPOR

Son Güncelleme :

17 Ekim 2021 - 23:26

363 okuma


(Last Updated On: 17/10/2021)

Ramazan Kurşunlu

 

Bir spora çekilmek, tanıtım ve tanıtım hakkında basit eğitim ve ilgilerine bağlı değil. Toplumun spora bakış açısından bakıldığında sporu yönetim ve organizasyonun esası önemlidir. günümüzde tüm dünyada büyük önem vermekte ve uluslararası spor organizasyonlarında ön sıralarda yer için mücadele ediyor. Bu başarıların standardının bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Ancak onlar zamandan kazananlardan daha çok olmaktadır. Başarıları sürekli olan araç ise sporun bu toplumların yaşam tarzının bir parçası olarak görülmektedir.

Sporu şöyle tanımlaya biliriz ; Spor, yapan (sporcu) kazanmaya yönelik teknik ve fizik bir çaba; izleyen (seyirci) yarışmaya esas olan bir süreç; genelince, genelince içinde bütün içinde olduğu gibi bir ayna (ya da bağımsız olarak) yerine göre onu yönlendirebilen bir amaç, ama, son tahlilde, bir kurumdur . Bu tanım, sporun içeriğinde göz ardı edilmeksizin, yeniden ele alındığında en tanım tanımdır. spor kendi kendine özgü, özünde, etkileşimde ve tamamlamayla canlı bir öz yapıdır.

Spor kendi ile aileden bir sıkı bir bağ oluşturur.
Günümüz endüstri toplumlarında, iş bölümüü ve uzmanlaşmanın kişiselleştirme düzeyine uyarak, sporun da hazırlıklarınız. Hatta spor kendi başına çok büyük ve karmaşık bir endüstridir. Artık spor çok sayıda malzeme olan bir ürün olarak kabul edilmektedir. Stadyumlarda izleyicileri, TV gazete ve dergilerde okuyucuları sayıları çok fazla bir çok farklı tercih ediliyor. Spor giyim, özelde normal günlük yaşam alanlarından oluşur. Eğitim sistemleri, sporu eğitimde etkili bir araç olarak benimsemişlerdir. Politikacılar halkta olumlu imaj yaratabilmek için spor organizasyonlarında ve ödüller merasimlerinde görünmeye özen göstereceklerdir. Hükümetler’i çözmeyi, insanların anarşisini ve teröre gidişini gözden geçirmek için sporu önemsemeye bırakmıştır.
Bu dünyada gelişmiş bir spora sahip olan çocukların yetiştirilmesiyle ilgili şeyler . Modern toplumların en belirgin özelliği olan sosyal farklılaşma artan iş bölümü ile sosyal bütünleşme arasındaki bağlantının sağlanmasında spor aktif bir ajandır. Toplumun sosyal yapısı içinde uygun ve uygun model yanı, nasıl olacakluk içinde sapma (deviant)lerinin uygun ve uygun normlarla birleştirilmesi, olasıların toplumdaki hedeflenebilmesinde spora sahip olandan olacaktır. Bu açılardan ele alınan da spor sağlık giderlerinin içinde, yeniden şekillendirilebilir yapılardan ve insanlardan oluşan oluşur mutlu barışçı bir hayattanda umut. Modelleme (deviant) için yetiştirilen ve yetiştirilen normlarla, yetiştirilenlerin yetiştirilmesine yönelik bir spor programından yararlanabilecektir .

Spor tüm insanlar içindir. Sporla onun insanın özgün yaşamasını yeniden bulur, bu arada kusursuz bir şekilde bütünleştiğinden bir etkinliğe ve denemeye girer “Herkes için Spor” ve “Yaşam Boyu Spor” sloganları tüm dünya çapında uygulanmış ve yaygın olarak uygulanmış. 1982 Anayasasının 59. yaşlarındaki çocuklar için büyütülmekte olan bir kamu görevi olarak yetiştirilmektedir.

Aşağıda yer verilen sözler, Spor-Toplumlarni ve sporun toplum için farklı olanlardan vurgulayan bazı örneklerdir.

Atatürk: “Başarılı olmak için her türlü yardımdan çok bütün milletçe sporun esasını, hoşunuza giden ve ona kalpten sevgi, onu vatani görev saymak gerekir.
Atatürk: “Dünyada spor hayatı, spor gayesi çok önemlidir. Bu kadar önemli olan spor hayatı, bizim için daha da önemlidir. çünkü ırk meselesidir. Irkın iyileştirmesi ve sorunlarıdır.

Papa II. Jean Paul: “Sporun esası bir “inandırmak için çabalamak için çok çaba sarfetmelisiniz”. Spor, dinlerin, inançların, onun insanca niteliklerinin ayrıntılarını çeşitlendiren kişilerden oluşan bir semboldür”
Görül gibidüğü spor Türkiye’de ve her dönemde önemliydi. Ve içinde hakkındaki düşünceyi planlamak olarak yapılandırılmıştır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.