DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 20104171.47343%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

19:46

AKŞAMA KALAN SÜRE

Bakan Güler, TSK komuta kademesiyle Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti
108 okunma

Bakan Güler, TSK komuta kademesiyle Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti

ABONE OL
31/08/2024 15:00
Bakan Güler, TSK komuta kademesiyle Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Kahraman ordumuz, bugün sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle dünyanın önde gelen ordularından biri olarak ulusal ve manevi kıymetlerimizi, hak ve menfaatlerimizi her ne kıymetine olursa olsun korumakta azimlidir, kararlıdır.” dedi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya nazaran, Bakan Güler, beraberinde Genelkurmay Lideri Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Devlet Mezarlığı’nı ziyaret etti.

Devlet Mezarlığı’nda Sevgi Yolu’ndan yürüyerek Ulusal Uğraş’ta misyon alan kumandanların isimlerinin yazılı olduğu Anıt Duvar’a gelen Güler ve kumandanlar, çelenk bırakarak hürmet duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun akabinde Devlet Mezarlığı Erdem Defteri’ni imzalayan Bakan Güler, deftere şunları yazdı:

“Asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna büyük uğraşlar veren kahraman kumandanlarımız, bedelli devlet büyüklerimiz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Genelkurmay Liderimiz ve Kuvvet Kumandanlarımız ile birlikte huzurunuzda bulunmanın gurur ve memnunluğunu yaşıyoruz. 102 yıl evvel verdiğiniz destansı uğraş ile ulu tarihimizin en parlak zaferlerinden birini armağan eden sizlerin, kutsal kıymetlerimizi korumak için tüm zorluk ve imkansızlıklara karşın gösterdiğiniz büyük eforlar, bizler ve gelecek kuşaklar için eşsiz bir ilham kaynağıdır. Sizlerden devraldığımız kutsal emanete sahip çıkmak ve bu emaneti gelecek kuşaklara miras bırakmak, omuzlarımıza yüklenmiş tarihi bir sorumluluktur.”

“Büyük bir azim ve uğraşla çalışmalarımıza devam etmekteyiz”

Ordunun, yaklaşık bir asır evvel asil millete esaret zinciri vurmak isteyenlere, yüreğindeki iman gücüyle müsaade vermediğine dikkati çeken Güler, şöyle devam etti:

“Kahraman ordumuz, bugün sahip olduğu imkan ve kabiliyetlerle dünyanın önde gelen ordularından biri olarak ulusal ve manevi kıymetlerimizi, hak ve menfaatlerimizi her ne değerine olursa olsun korumakta azimlidir, kararlıdır. Bizler de Cumhuriyetimizin ikinci asrına başladığımız bu tarihi devirde, ‘Türkiye Yüzyılı’ gayelerimiz doğrultusunda daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için büyük bir azim ve uğraşla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu manalı gün vesilesiyle, Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadar bin yıldır bizlere yurt olan aziz vatanımızda, bu günlere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi, komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad, yeriniz cennet olsun.”

Muhabir: Utku Şimşek

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.