AB, Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında ekonomik diyalog mesajı

20 Nisan 2024 - 01:20

AB, Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında ekonomik diyalog mesajı

AB, Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye arasında ekonomik diyalog mesajı
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2022 - 16:26

130 okuma
(Last Updated On: 30/05/2022)

Avrupa Birliği (AB), Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye, Kovid-19 salgını ve Rusya-Ukrayna savaşında ekonomik diyaloğun önemini vurguladı.

AB ülkeleri, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye’den yetkililer arasında gerçekleştirilen yıllık “Ekonomik ve Mali Diyalog” toplantısının ardından ortak sonuç bildirgesi yayımlandı.

Kovid-19 salgını ve savaşın ekonomik etkilerinin AB, Batı Balkanlar ve Türkiye’yi sağlık, ekonomi ve sosyal sınamalarla karşı karşıya bıraktığı belirtilen bildiride, ekonomi politikası diyaloğunun olumsuz şoklara karşı ortak çıkarlar doğrultusunda uygun yanıtları belirlemek için büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Bildiride, olası yeni bir salgın veya savaşın etkilerine karşı geçici ve hedefe yönelik mali tedbirler uygulamanın uygun bulunduğu aktarıldı.

Katılımcıların ekonomik ve mali diyaloga bağlı olduklarına işaret edilen bildiride, yeşil ve dijital dönüşümün AB mali desteği ile hızlandırılacağı taahhüt edildi.

Bildiride, sürdürülebilir toparlanmayı desteklemek için ekonomik politika diyaloğunun merkezi bir rol oynamaya devam etmesi gerektiği, diyaloğun 2023 yılında da devam edeceği belirtildi.

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        YORUM YAP

        YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

        DÖVİZ KURU

        BIST100
        DOLAR
        EURO
        BITCOIN
        ÇEYREK ALTIN
        GRAM ALTIN