Ağrı’da hasada hazırlanan ayçiçeği tarlaları sarıya büründü

AA AĞRI (AA) - Güçlü akarsu kaynakları, bitki örtüsü ve geniş meralara sahip olan kent, hayvan varlığıyla da dikkati çekiyor. Son yıllarda bitki çeşitliliğinin giderek arttığı kentte, devlet takviyesiyle düzlük alanlarda ayçiçeği ekim alanı da yaygınlaşıyor. Tarım ve Orman Vilayet Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu, ayçiçeğinin yaygın yetiştirildiği Tezeren köyü yakınlarındaki tarlalarda incelemelerde bulunarak çiftçilere bir ortaya geldi. Hüseyinoğlu, AA muhabirine, ayçiçeğinin öteki kültür eserlerine nazaran sıcak ve soğuğa daha çok güçlü olduğunu söyledi. Ayçiçeğinde su ve gübre muhtaçlığının daha az olduğunu belirten Hüseyinoğlu, "Özellikle Türkiye'nin her tarafında ekimi yapılabilecek bir eser. Bölgemizde de son devirlerde ayçiçeği ekim alanı artmaktadır. Yağlık ve çerezlik olarak ekimi yapılıyor. 2021 yılında 23 dekarlık alanda ekim alanı olan ayçiçeği bu yıl 35 bin dekara kadar çıktı. Bu yıl en fazla çerezlik ekim alanına ulaşmış bulunmaktayız." diye konuştu. Her vakit çiftçilerin yanında olduklarını lisana getiren Hüseyinoğlu, "Geçen sene üreticilerimize toplamda 3 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Ayçiçeğinin hasat mühleti yaklaşık 120 gün sürmektedir. Vilayetimizde de hasadın eylül ayında yapılması planlıyor." sözlerini kullandı. Bu ortada ayçiçeği tarlası dron ile görüntülendi.

Muhabir: Abdullah Söylemez,Muhammet Ali Ateş
Benzer Videolar