Balkan Mutfağı
Hırvat Mutfağı
- Sarma
- Sucuk (Suduk)
- Poğaça (Pogaça)
- Baklava
Yunan Mutfağı
- Börek - Boureki
- Dolma - Dolmades
- Fava
- Cacık - Caciki
- Patates Salatası - Patata Salata
- Tarhana - Trahana
- Bamya - Bamies
- Taze Fasülye - Fasolakia
- Musakka - Moussaka
- Baklava
- Lokum - Lokumi
- Çörek - Çoureki
- Rakı - Uzo
- Köfte - Keftedes
- Döner - Giros
- Kurabiye - Kurabiyedes
- Lokma - Lokumades
- Pağaça - Bogatsa
- İşkembe Çorbası - Patsas
- Mercimek Çorbası - Fates
Romanya Mutfağı
- Sarma
- Pilav - Pilaf
- Musakka - Mousakka
- Helva - Halva
Bulgar Mutfağı
- Turşu - Turşiya
- Tarator
- İşkembe Çorbası - Şkembe Çorba
- Paça
- Musakka - Mosakka
- Güveç - Gyuveç
- Sarma - Sarmi
- Kebap - Kebapçe
- Kavurma - Kavarma
- Sucuk - Soujouk
- Kaşar - Kaşkaval
- Helva - Halva
- Kadayıf - Kadaif
- Baklava
- Tulumba Tatlısı -Toulumbiçki
- Kek - Kozunak
- Komposto - Kompot
- Rakı - Rakia
- Boza
- Ayran
Makedonya Mutfağı
- Avcar - Ajvar
- Kebap - Kebapi
- Boza
- Dolma
- Güveç
- Helva - Halva
- Kaçamak
- Kaymak
- Musakka - Mousakka
- Sarma
- Rakı - Rakia
- Tarator - Taratur
- Tulumba
- Turşu - Tursu
- Türk Kahvesi
- Türlü - Turli Tava
- İşkembe Çorbası - Şkembe Çorba
- Börek - Burek
- Salep
- Patlıcan Salatası
- Dolma
- Patates Salatası
- Tarator
- Börek
- Helva (Halve)
- Lokum (Llokume)
- Kadayıf (Kadaif)
- Muhallebi
- Sütlaç (Sultjash)
- Revani (Rovanie)
- Baklava
- Şekerpare (Sheqerpare)
- Kek
- Kurabiye (Gurabie)
- Boza
Bosna Mutfağı
- Soğan Dolması
- Tarhana
- Börek (Burek)
- Sarma
- Pilav
- Sucuk (Sudjuk)
- Musakka (Musaka)
- Bamya (Bamija)
- Güveç ( Duvec)
- Kaçamak
- Turşu (Tursu)
- Kaymak (Kajmak)
- Baklava
- Lokum
- Kadayıf (Kadaif)
- Pekmez
- Helva (Halva)
- Tulumba (Tulumbe)
- Sütlaç (Sutlijas)