Batının maşası Ermeninin tasarısı

29 Mart 2024 - 14:59

Batının maşası Ermeninin tasarısı

Batının maşası Ermeninin tasarısı
Son Güncelleme :

04 Mart 2010 - 22:00

167 okuma
(Last Updated On: 04/03/2010)

Ermenilerin yıllardır süren çabaları sonucu her Mart-Nisan döneminde “ABD soykırımı tanıyacakmı” diye bir sancı başlar.Türkiye Cumhuriyetinin daha kurulmadığı bir dönemde karşılıklı yaşanmış bazı olayları gerçekleri tahrif etmek suretiyle bize fatura etmeye çalışan Ermeniler artık kabak tadı verdiler.

Gerçek dışı senaryolarına da bazı ülkelerde bir kısım oy avcısı politikacıları ve baktığınızda adam zannedeceğiniz devlet adamlarını inandırmaktalar.Türk düşmanlığı genlerine işlemiş Batı dünyası , Attila’dan beri ruhlarının derinliklerindeki korku ve komplekslerini Ermeniler üzerinden tatmin etmeye çalışırken aynı zamanda Türkiye üzerinde oynayabilecekleri bir kartı da ellerinden bırakmak istemiyorlar.Uluslararası düzenin oyuncuları kendi çıkar dengelerini kurarken “yerine göre havuç-yerine göre sopa” hesabıyla deyim yerindeyse dizginleri ellerinde tutuyorlar.

Asıl amaç , Türklerin Asya steplerinden batıya süren göç ve akınlarla bu coğrafyada kurdukları hakimiyetin tersine çevrilmek istenmesi ve bu bölgenin once kimliksizleştirilmesi sonra Türksüzleştirilmesidir.(Prof.Mustafa Erkal) Sakın olmaz demeyin.Osmanlı Orta Avrupa’daki egemenliğini Karlofça anlaşmasıyla 1699’dan sonra, Balkanlardaki hakimiyetini de Küçük Kaynarca anlaşmasıyla 1744’ten itibaren kaybetmeye başlamış ve 1918’e gelindiğinde Anadolu toprakları da “Sevr” anlaşmasıyla paylaşılmıştı.Eğer M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları gibi bir avuç insanın o şartlarda gerçekleştirdiği olağanüstü mücadele yapılmasaydı bugünkü kimliğinizin ne olacağını takdirlerinize sunarım.

Bu yüzden bugün bile Avrupalıların Atatürk ve Türkiyeyle ilgi karın ağrıları devam etmektedir.Mesela , Avrupa Parlamentosu Milletvekili Andrew Duff, Diyarbakır ve diğer bölgelere “otonomi” verilmesini önermiş ve Atatürk için, “Bu eski liderin fotoğrafları kamu binalarından indirilmeli. Türkiye Kemalizmle yüzleşmeli” demişti.
Wolfgang Koydl ise “Türkiye her şeyden önce, her toplumsal ve politik gelişimini engelleyen taşlaşmış Kemalizmi kırmalıdır” şeklinde konuşmuştu.
Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Daniel Cohn-Bendit, “Avrupa Birliği’ne katılmak Türkiye’de Kemalizm’in sonu olabilir. Türkiye’nin önünde en sonunda, Bağdat mı, Barselona mı sorusu duruyor. Barselona’nın Türkiye için anlamı, geleneksel Kemalist köktenciliğin havaya uçurulmasıdır.”
AB raportörü Hollandalı Arie Oostlander “Türkiye AB’ye girebilmek için Kemalizm’den vazgeçmeli” demişti.
AB uyum yasaları ile özel okullardaki Atatürk köşesi kaldırılmıştır.
AB, Sevr dayatmalarını geri istemektedir, Türkiye’nin bir kısmını Kürdistan olarak göstermektedir.
Batı, KKTC’yi Rum kesmine ilhak etmek istemektedir.Ve nihayet sözde Ermeni iddialarını kabul etmemizi istemektedir.
Bu amaca giden yolda s
oykırım iddiaları ile ilgili karar tasarısı, ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nde kabul edildi. Gerçi daha önce de 4 defa böyle girişimler olmuştu. 1975 ve 1984 yıllarında Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda benzer bir karar tasarısı kabul edildi. Ancak tasarı Senato’dan geçmediği için yasalaşamadı. 2000 ve 2007 yıllarında ise ABD Başkanlarının devreye girmesiyle tasarı Temsilciler Meclisi Genel Kurul gündemine alınmadan rafa kaldırıldı.

Ermeniler bunu bir zafer gibi algılasa da sonuçta onlar zararlı çıkar. Mesela ekonomik açıdan zorda olan Ermenistan için çok büyük önem taşıyan sınırın açılmasının süresiz olarak ertelenmesine ve Türkiye’de kaçak çalıştığı söylenen 80-100.00 civarındaki Ermenistan vatandaşının sınırdışı edilmesine yol açar.Ermeniler ister düşmanlığa devam edip açlık ve yoklukla uğraşsınlar isterlerse bu saçmalığa son verip uzattığımız dost elini öpüp adam gibi şükretsinler.

Süheyl ÇOBANOĞLU

 

 

 


YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.