Çankırı’da tencereler yerin 150 metre altında yöresel lezzetler için kaynadı

AA ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesince düzenlenen 3. Memleketler arası Tuz Şenliği kapsamında Yer Altı Tuz Kenti'nde yöresel yemek yarışı yapıldı. Yarışmacılar mağara içerisine kurulan ocaklarda tutmaç çorbası, höşmerim, iri hamur üzere lezzetleri en güzel formda yapmak için yarıştı. Jüri üyelerinin çeşitli kategorilerde kıymetlendirdikleri yemeklerde dereceye girenler ödüllendirildi. Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Hayrettin Karaoğlu, AA muhabirine, şenliğin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini söyledi. Yerin 150 metre altında yöresel tatları hazırladıklarını belirten Karaoğlu, "Yöresel tutmaç çorbamızın yarışını yaptık. Daha sonra iri hamur yemek yarışı, daha sonra höşmerim tatlısı ve engelli çocukların yarışı olacak. Liderler Yarışıyor müsabakası kapsamında da Sayın Valimiz ve Belediye Liderimiz Çankırı'mızın yöresel lezzetlerinden olan muskayı yapacaklar inşallah. Halkımızın iştirakiyle hoş bir aktiflik oluyor." dedi. Yerin altında bu türlü bir müsabakanın olmasının farklı ve hoş bir his olduğunu lisana getiren Karaoğlu, şunları kaydetti: "Farklı vilayetlerde çeşitli yemek müsabakalarına katılıyoruz fakat yerin 150 metre altında tuz mağarasında yemek müsabakaları yapmak çok farklı bir his, farklı bir atmosfer, heyecan dozu daha yüksek. Mağara içerisinde yemek müsabakası olur mu, koku olur mu diye telaşlar vardı ancak hiçbir sorun yok, çok da hoş geçiyor müsabakalarımız. Tuz mağarası hem Türkiye hem de Çankırı için çok kıymeti olan mağaramız. Dünyada 3. büyük mağaramız olduğu için biz de mağaramızı tanıtabilmek ismine yemek yarışını burada yapıyoruz." Yarışmacılardan Şifa Sabuncu da mağara içerisinde yemek yapmanın farklı bir his olduğunu belirtti. Çankırı'da bu imkana sahip oldukları için memnunluk duyduğunu anlatan Sabuncu, "Geçen sene de katılmıştım yarışa. Çankırı için hoş bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Bu biçimde yöresel yemeklerimizi de tanıtmış oluyoruz. Ben de müsabaka sayesinde yemeklerin püf noktalarını öğrenmiş oluyorum. Konutta yemek yapmak ile burada yemek yapmak ortasında çok fark var. Bu ambiyansta, bu atmosferde yemek yapmak çok hoş bir his." diye konuştu. Beyzanur Demir de geçen sene yarışa annesinin katıldığını bu sene de annesi ile bir arada müsabakaya katıldıklarını lisana getirdi. Yerin 150 metre altında yemek yapmanın kendilerini heyecanlandırdığını tabir edin Demir, hem aksiyon hem heyecan yaşadıklarını kaydetti. Nazmiye Devrük de mesken hanımı olduğunu, yöresel yemek yarışı heyecanına ortak olmak için müsabakaya başvurduğunu belirtti.
Muhabir: Muhammed Kaygın
Benzer Videolar