DOLAR 35,6878 0.13%
EURO 37,4911 0.7%
ALTIN 3.178,670,76
BITCOIN 37416180.58898%
İzmir
10°

AÇIK

13:22

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Elektrik Piyasası Kapasite Sistemi Yönetmeliği’nde değişiklik
153 okunma

Elektrik Piyasası Kapasite Sistemi Yönetmeliği’nde değişiklik

ABONE OL
25/07/2024 20:00
Elektrik Piyasası Kapasite Sistemi Yönetmeliği’nde değişiklik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – EPDK’nin mevzuya ait yönetmeliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna nazaran, yönetmeliğe “2024 yılı içerisinde eklenen bütçenin dağıtılması” süreksiz hususu eklendi.

Geçici unsur kapsamında, Elektrik Piyasası Kapasite Sistemi için 2024’te ek bütçe tahsis edilmesi halinde, kalan aylarda eşit verilmek suretiyle, tahsis edilen bütçenin tamamı ilgili santrallere dağıtılacak.

Tahsis edilen bütçe, Yönetmeliğin 8. hususunun ikinci ve üçüncü fıkralarında yer alan formüllere nazaran ilgili santrallere aktarılacak.

Sabit maliyet bileşenleri doğal gaz santralleri için megavatsaat başına 300 lira, yerli kömür santralleri için megavatsaat için 450 lira olarak uygulanacak.

Kapasite kullanım oranları doğal gaz santralleri için yüzde 40, yerli kömür santralleri için yüzde 55 olacak.​​​​​​​

Muhabir: Gökçe Topbaş

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.