Fotoğrafla hayata tutunan genç, eğitim aldığı kursta öğretmen oldu
AA
GAZIANTEP (AA) - 30 yaşındaki Ayhan Ay'a, 12 yıl evvel, yaşadığı sıhhat meseleleri nedeniyle yaptırdığı denetimlerde beyinde su birikmesi (hidrosefali hastalığı) teşhisi konuldu.
Birçok hastaneye ve doktora giden Ay, 2 yılda 6 kere beyin ameliyatı geçirdi, 6 ay komada kaldı.
Yaklaşık 2 yıl yaşadığı görme kaybı nedeniyle "kitap dahi okuma, gözlerini yorma" ikazlarına karşın annesinin tavsiyesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesindeki fotoğraf kursuna başladı.
GASMEK'le hayata tutunan Ay, başka kurslara da giderek kendisini geliştirdi ve öğretmenlerinin tavsiyesiyle güzel sanatlar fakültesi hazırlık kurslarına üniversiteye hazırlandı.
İlk denemede başarılı olamayan Ay, pes etmeyerek hazırlandığı ikinci yılında Gaziantep Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesini kazandı.
Kurstaki öğretmenleriyle bağlantısını koparmayan Ay, üniversiteyi dereceyle bitirdi. Ay, öğretmenlerinin de tavsiyesiyle başladığı GASMEK'te, yeni ressamlar yetiştiriyor.
Ayhan Ay, AA muhabirine, ailesinin ve öğretmenlerinin kendisine daima takviye olduğunu söyledi.
Zorlu hastalık sürecinin ve eğitim hayatının akabinde GASMEK'te usta öğretici olarak vazifeye başladığını anımsatan Ay, "Hastalıktan, o problemli günlerden biraz daha sıyrılıp daha keyifli daha huzurlu bir periyoda girdim." dedi.
GASMEK'in kendisinin ikinci ailesi olduğunu belirten Ay, "Hayatımın en hoş yılları hastanede geçti. Ben artık umudumu kaybetmiştim. Gözlerimi kaybettim, daima beyin ameliyatı oldum, en son komaya girmiştim. Hastane koridorlarından sanat koridorlarına, sonra akademiye geçmek güç bir süreçti lakin bu zorluğu başardım. İnsan istekli, azimli olursa yapabilir." diye konuştu.
Ay, GASMEK'te yaşadıkları deneyimleri, gençlere aktararak azimli gençler yetiştirmeyi istediğini vurguladı.
"Öğrencimdi artık tıpkı atölyeyi paylaşıyoruz"
Resim öğretmeni Neslihan Arıcı da birçok öğrenciyi sanatla buluşturduklarını belirterek, şunları anlattı:
"Bunlardan biri de Ayhan, çok azimli, çalışkan ve derslerine nizamlı gelen bir öğrenciydi. Onu azmine, yeteneğine istinaden imtihana hazırladım. Birlikte hoş bir süreç geçirdik ve kazandı. Üniversite eğitimi tamamladıktan sonra bu süreçte irtibatımız kopmadı. Sonra GASMEK'e eğitici olarak aldık. Atölyemizi birlikte kullanıyoruz. Bir öğrenciyi yetiştirip, emek verip başarılı olduğunu görüp meslektaş olmak bir öğretmen için gurur verici. Bu gururu da daima yaşıyoruz, GASMEK'ler bunun için var."
Muhabir: İsimsiz Günebakan
Muhabir: İsimsiz Günebakan