Göztepe, tadını tuzunu buldu
Giderek şube sayımız artmaya devam edecek. Güzelbahçe en yakın yerlerimizden birisi. Sonra Balçova ve Urla olabilir. Tuzu-Biberi, sadece İzmir’de sınırlı kalmayacak. Bir sonraki adımımız, İzmir dışına çıkmak olabilir. Aydın, Denizli gibi Ege’nin diğer bölgelerinde de hatta İstanbul gibi hedeflerimiz de var.
Kahvaltı, keyif işidir. Hatta bazı mekânlar vardır ki, enerjisi ile sizi kendisine çeker ve müdavimi olursunuz. İşte tam da öyle bir mekân da bulduk kendimizi. Yaklaşık bir buçuk ay önce Tufan Vardarlı ve ortağı Murat Osmanoğlu tarafından Göztepe’de açılan, Tuzu Biberi Mangal, kısa zamanda Göztepe ve çevresinin vazgeçilmezi oldu. Tuzu Biberi açılış hikâyesini ise Tufan Vardarlı’dan dinledik:
Tuzu Biberi Mangal, Franchise sistemiyle Göztepe şubesi ile birlikte Bostanlı, Mavişehir, Bornova, Kordon, Kıbrıs Şehitleri ve Çeşme Marina ile 7. şubesi oluyor. Göztepe sahilinde uzun süreli tespitlerden sonra böyle bir eksikliği gidermiş olduk. Özellikle kahvaltı ve zeytinyağlılarda ve et mangal olarak bir eksiklik olduğunu ve bu eksikliği karşıladığımızı düşünüyorum. Şu ana kadar gelen geri dönüşlere bakılacak olursa, gelenlerin aldıkları hizmetten memnun olduklarını görüyoruz.
KAHVALTI MARKASI
Tuzu- Biberi kahvaltı markası olarak doğdu değil mi?
Aynen öyle. Markamızın en önemli öğünü kahvaltısı olduğunu söyleyebilirim. Örneğin bir kişi için komple kahvaltı, iki kişi ve üzeri için serpme kahvaltı uygulanıyor. Bunun yanı sıra sıcaklar da, Karadeniz yöresine ait ünlü mıhlama ve aşağı yukarı 20 çeşide yakın sıcak kahvaltı çeşidimiz var. Merkezimiz Bayraklı’da üretilen, 80’e yakın zeytinyağlı çeşitlerimiz her gün öğlen ve akşam servislerine sunuluyor ve misafirlerimize seçme imkânı veriyoruz. Öğlen Benmari Yemekleri dediğimiz ve 6-7 çeşit değişerek gelen sıcak ev yemeklerimiz var. Tabi günün her saati kahvaltıyı da bulabiliyorlar. Kahvaltı konseptinde daha çok Cumartesi-Pazar günleri oldukça yoğun oluyoruz. Bir buçuk aylık bir işletme olmamıza rağmen, geçen hafta 3-5 ailemizi maalesef oturacak yer olmadığından geri çevirmek zorunda kaldık. Hafta ortası çalışan kesim için kahvaltıyla beraber, öğlenleri daha hızlı yürüdüğümüzü görüyoruz. Akşamları ise birkaç masa artarak devam ediyor. Tahmin ediyorum, birkaç ay sonra 3 öğünde de dolu dolu yaşayacağız görünüyor.
Bir de mangal konseptiniz ortaya çıktı?
İlk defa akşama yönelik, mangal konseptini burada, Tuzu Biberi’nde buluşturduk ve Göztepe şubemizde uyguladık. Diğer şubeler de olmayan bir şey. Çok güzel sonuç aldığımızı söylemeliyim. Mangal konseptimiz, bir ay içerisinde diğer şubelerimizde de yer alacak ve Tuzu- Biberi- Mangal olarak konsept değiştirmeye doğru gidiyor.
Bir sonra ki adımınız ne olacak?
Gıda sektörü olarak bilinse de, aslında hizmet sektörüyüz. İzmir buna doymaya çok yakın ve hala potansiyel yerler olduğunu görüyoruz. Giderek şube sayımız artmaya devam edecek. Güzelbahçe en yakın yerlerimizden birisi. Sonra Balçova ve Urla olabilir. Tuzu-Biberi, sadece İzmir’de sınırlı kalmayacak. Bir sonraki adımımız, İzmir dışına çıkmak olabilir. Aydın, Denizli gibi Ege’nin diğer bölgelerinde de hatta İstanbul gibi hedeflerimiz de var. Görüşmeler devam ediyor, kısa bir süre içerisin de Türkiye’nin birçok yerinde Tuzu- Biberi olarak göreceksiniz. Çünkü büyümek istiyorsanız, girmeniz gereken bir Pazar var.
Yatırımcılara tavsiyeleriniz neler olacak?
Yatırımcı olmak isteyen arkadaşlarımıza tavsiyelerim, Bodrum tarafı, Kuşadası alarak da ihtiyaç olduğunu söyleyebilirim. Bir de yatırımcılar mutlaka parayı ver, franchise ismini almakla iş bitmiyor. Mutlaka işletmelerin başında, işletmecilerin bulunması şart ve gerekli diyorum.
Kaç masa ile hizmet veriyorsunuz?
Şu anda ortalama 60 masamız var. Bunu dörder kişiyle çarptığımız da, yaklaşık 240 kişilik bir gruba hizmet verebiliyoruz. Bahçemiz, salonumuz ve bir de yalı tarafımız olmak üzere geniş bir mekâna sahibiz. Personel düzenimiz de ona göre ayarlı diyebilirim.
16 DENEYİMLİ PERSONEL
Kaç kişiye istihdam sağlıyorsunuz?
İşletme müdürümüz, salon şefimiz, mutfak şefimiz, personel arkadaşlarımız ve mutfakta çalışan profesyonel arkadaşlarımız ile birlikte toplam da 16 personelimiz var. Tüm ürünler merkez Tuzu Biberi’nden gelmesine rağmen, mutfakta 6 kişi çalışıyor. Bir diğer özelliğimiz de, servisimizin hızlı olması ve Biz de müşterilerimizden şikâyet almadan bu işi yapmaya çalışıyoruz.
Tuzu- Biberi ne kadar bir yatırıma mal oldu?
Göztepe şubesi biraz fazla bir yatırıma mal oldu diyebilirim. Çünkü daha önce burada farklı bir işletmenin olması, yıkılıp yeniden dekore edilmesiyle birlikte, personel sayısının fazla olması, bununla birlikte, ilk defa mangal konsepti olması, vardiyalı sistemle çalışılması, mekânın büyüklüğü açısından içeriye harcanan yatırım oldu. Minimum 350 bin lira yatırımcı kişinin cebinde bulunması gereken bir miktar diyebilirim. Tabi bunun ucu açık olduğunu bir milyon ile iki milyona da yapabilirsiniz.