Halkbank’tan Trakya Kalkınma Ajansı’na “Eş Finansman Kredisi”

Halkbank, Trakya Kalkınma Ajansı ile protokol imzaladı. Bölgesel ekonomik kalkınma ve sosyal gelişmeye katkı sunmak amacıyla kalkınma ajanslarıyla işbirliğine giden ilk banka olan Halkbank, Trakya Kalkınma Ajansı ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde ajansın Mali Destek Programı’na başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine “Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi” kullanma fırsatı sunacak.

Halkbank, bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında yedinci protokolü Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerinde faaliyet gösteren Trakya Kalkınma Ajansı ile yaptı. Protokol çerçevesinde, hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahibi KOBİ’lere kalkınma ajansı tarafından aktarılacak fonların nakit akışı Halkbank kanalıyla gerçekleştirilecek. Banka, projeleri için ajanstan gerekli finansal kaynağı elde eden işletmelere “Kalkınma Ajansı Eş Finansman Kredisi” de kullandıracak. İşletmelere, TL cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi, YP cinsinden 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredisi ya da 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunulacak.

Trakya Kalkınma Ajansı ile protokolün imzalanmasının ardından Halkbank Esnaf ve KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu şunları ifade etti:

“Devlet Planlama Teşkilatı’nın kurduğu bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Küçük esnaf ve sanatkârlara finansal destek sunmak ve onları üretime teşvik etmek amacıyla kurulan Bankamız, 72 yıl önce üstlendiği bu misyonu bugün aynı inançla, taviz vermeden devam ettiriyor. Halkbank olarak bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de misyonumuzun doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu kalkınma ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirine bugün Trakya’yı eklemekten son derece memnunuz.”

Bölgesel kalkınma ajansları, kamu kesimi ve özel kesim ile sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek için ulusal kalkınma plân ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kuruluyor. Önümüzdeki dönemde Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Konya, Mardin, Samsun ve Van’da da bölgesel kalkınma ajanslarının faaliyete başlamasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benzer Videolar