3241122
AA
KUDÜS (AA) – İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail piyade tugayındaki yaklaşık 20 askerin, bu hafta Gazze’deki çatışmalara geri dönmemeyi talep ettiği lisana getirildi.
Yaklaşık 10 askerin, 27 Ağustos’ta, Gazze Şeridi’ne dönmeyi kabul etmemeleri halinde askeri buyruğu reddettikleri için yargılanacaklarına dair bildirim aldığı belirtilen haberde, birtakım askerlerin, Gazze’de 10 ay süren çatışmalardan sonra artık geri dönemeyeceklerini, fakat öbür misyonları yerine getirmeye hazır olduklarını söylediği tabir edildi.
Gazze Şeridi’nde savaşan başka taburlardan da benzeri sesler geldiği belirtilen haberde, askerlerden kimilerinin ailelerinin, oğullarının Gazze’de kara harekatına katılmaya zorlandıklarını, aksi takdirde mahpusa gireceklerini söylediği aktarıldı.
Habere nazaran, ismi belirtilmeyen ordu sözcüsü ise bahse ait yaptığı açıklamada, orduda vazifeli kumandanların, askerlerin çeşitli operasyonel vazifeleri yerine getirmeye devam etmelerini desteklemek ve onlara yardımcı olmak için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.
Sözcü, askerlere yönelik mahpus cezası dahil hiçbir cezai yaptırım uygulanmayacağını kaydetti.
Muhabir: Zein Khalil,Ali Semerci
İsrail’in Gazze’ye düzenlediği ataklarda dün sabahtan bu yana 51 kişi hayatını kaybetti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.