Mimar Sinan Anıldı

23 Nisan 2024 - 14:35

Mimar Sinan Anıldı

Mimar Sinan Anıldı
Son Güncelleme :

11 Nisan 2010 - 22:00

284 okuma
(Last Updated On: 11/04/2010)

mimarsinan21TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Mimar Sinan’ı Anma Törenleri Nedeniyle Geldiği Kayseri’nin Ağırnas Beldesinde, Tüylerinin Diken Diken Olduğunu Belirterek, ‘Bu Topraklar, Türkiye’yi Türkiye Yapan, Bizi Biz Yapan, Kültürümüzü Hepimiz Yapan Topraklardır’ Dedi

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Mimar Sinan’ı anma törenleri nedeniyle geldiği Kayseri’nin Ağırnas Beldesinde, tüylerinin diken diken olduğunu belirterek, ‘Bu topraklar, Türkiye’yi Türkiye yapan, bizi biz yapan, kültürümüzü hepimiz yapan topraklardır’ dedi.

Mimar Sinan ölümünün 422. yılında doğum yeri olan Kayseri’nin Ağırnas Beldesi’nde törenle anıldı.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Ağırnas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada Mimar Sinan’ın doğum yeri olan Ağırnas’a gelmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Tüylerim diken diken oldu. Büyük bir heyecan içerisindeyim. Sebebi şu: Bu topraklar Koca Sinan’ı yetiştirmiş, burada bulunan analar Koca Sinan’ı doğurmuş, burada bulunan genç evlatlarımız, çocuklarımız yarının Koca Sinanları. Bu topraklar Türkiye’yi Türkiye yapan bizi biz yapan, kültürümüzü hepimiz yapan ve hani ‘bir mermeriz, mermeriz’ denilen o kavrama can veren, kan veren, ruh veren topraklar. Bu topraklarda bugüne kadar hissetmediğim heyecanı hissediyorum’ dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Meral Akşener, ‘Öğretmenlere şunu söylemek istiyorum. Ellerinizde olan bu çocuklar yarının Koca Sinanlarıdır. Bu çocuklar sizin şekillendirdiğiniz heykeller. Bu çocuklar yarının Türkiye’sinin temel taşları, yeni ve büyük aktörleridir’ diye konuştu. Ağırnas Belediye Başkanı İsmail Mete’de konuşmasında şunları söyledi:

‘Mimar Sinan’ın Ağırnas beldesinde doğmuş olmasından büyük onur ve kıvanç duyuyoruz. Mimar Sinan öleli 422 yıl oldu ama onun gibi bir mimar bir daha yetişmedi. Mimar Sinan 1490 yılında bu beldede doğdu. Çıraklık ve kalfalık dönemini burada, bu topraklarda geçirdi. Mimar Sinan, Ağırnas beldesinde çıraklık döneminde 3 çeşme ile 1 hamam yaptırdı ve 22 yaşında İstanbul’a gitti. Mimar Sinan, yaşadığı dönemde arkasında 477 eser bıraktı.’ Belediye Başkanı Mete, TBMM Başkan Vekili Meral Akşener’e tören anısına bir plaket verdi.

Kutlama törenlerinde, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinden sonra halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Geleneksel ‘Sinsin’ oyunu oynandı. Mimar Sinan’ın doğduğu ve müzeye dönüştürülen evi ziyaret edildi.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.