Rumeli Beğendisi

25 Nisan 2024 - 15:49

Rumeli Beğendisi

Rumeli Beğendisi
Son Güncelleme :

04 Ocak 2020 - 10:52

385 okuma
(Last Updated On: 04/01/2020)

MALZEMELER

  • 750 gram kuşbaşı yağsız kuzu eti
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 adet domates
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Beğendi için: 1 kg patlıcan
  • 1 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 100 gram tulum peyniri veya kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • Karabiber

YAPILIŞI

Tencereyi ocağa oturtun ve kızdıktan sonra eti ilave edip rengi dönene kadar soteleyin. Salça ve tereyağını ekleyip 1-2 kez çevirdikten sonra kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates ile defne yaprağını ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su katın ve harlı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte eti yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kimyonu ilave ettikten sonra tencereyi ocaktan alın. Diğer taraftan patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup çatalla ezin. Unu tereyağı ile birlikte tencerede rengi hafif dönene kadar kavurun.

Patlıcanı ilave edin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birbirine yedirin. Süt, tulum peyniri veya rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş muskat ve karabiberi ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ocaktan alıp, servis tabağına boşaltın. Ortasına pişen eti yerleştirin ve sıcak olarak servis yapın.

Aşçı Ayşe Tüter

Sabah

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.