(Last Updated On: 15/10/2020)
Sağlıklı Keşkül?
Ben bu tarife bayıldım??
Malzemeler:
- 3/4 su bardağı badem unu
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- istediğiniz oranda bal
- 1 paket vanilya
Yapılışı
Badem unu, yumurta sarısı ve sütü ocağa alıp iyice kaynayana kadar karıştır. Ayrı bir kapta nişasta, vanilya ve pirinç ununu iyice karıştır. Nişastalı karışımı sütümüze ilave et. Biraz daha pişirdikden sonra kıvam aldığını görüceksiniz. Ocağı kapattıkdan sonra balımızı ekleyip karıştırıyoruz. Kaplarımıza alıp ılındıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz.
Sonrasında afiyetle…
Arnavut göcmeni fatih rıfat vekılıme selamlar ellerıne saglık asrın zeynep kardesım