İskeçe Atanmış Müftüsü Şinikoğlu’nun görev süresi on yıl daha uzatıldı

Yunanistan, İskeçe Müftüsü(atanmış) Mehmet Emin Şinikoğlu’nun görev süresini uzatma kararı aldı. 3 Ağustos 2011 tarihinde Eğitim, Ömür Boyu Öğrenim ve Din İşleri Bakanı Anna Diamandopulu ile Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, İskeçe Müftüsü(atanmış) Mehmet Emin Şinikoğlu’nun görev süresini on yıl süre ile 21 Ağustos 2021 tarihine dek uzatan kararnameyi imzaladılar. İlgili kararname 5 Ağustos 2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte yürürlüğe girdi.



 

 

 

 

 

Dimetoka Müftü Naibi Mehmet Şerif Damatoğlu’nun da görev süresi uzatıldı



Kararnameye göre İskeçe Müftüsü(atanmış) Mehmet Şinikoğlu ile birlikte Dimetoka Müftü Naibi Mehmet Şerif Damatoğlu’nun da görev süresi on yıl daha uzatıldı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın müftülerin seçimle işbaşına getirilmesi talebinin ısrarla görmezden gelinmesi karşısında İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı bir basın açıklaması yayımlayarak bu duruma tepki gösterdi. Zira Batı Trakya Türk Azınlığı, 24 Aralık 2010 tarihinde görev süresi sona eren Gümülcine Müftüsü(atanmış) Cemali Meço’nun görev süresinin uzatılmasına tepki göstermişti.  Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) 27 Aralık 2010'da yaptığı toplantıda, yeni bir müftü seçimi istemediklerini, seçilmiş müftüler İbrahim Şerif (Gümülcine) ve Ahmet Mete’nin (İskeçe) devlet tarafından tanınmasını talep etmişti. İskeçe Müftüsü(atanmış) Mehmet Emin Şinikoğlu’nun ve Dimetoka Müftü Naibi Mehmet Şerif Damatoğlu’nun görev süresinin 2011 yılında dolacak olması nedeni ile müftü sorununa bu yıl içinde çözüm getirileceği beklentisi içine girmişti. Ancak beklenen olmadı. Yunanistan’ın müftü sorununa çözüm üretmek yerine Mehmet Emin Şinikoğlu ile Mehmet Şerif Damatoğlu’nun görev süresini uzatması büyük bir hayal kırıklığı yarattı.



Başkan Habipoğlu: “Patriğin atanması ne kadar yanlış ise müftünün atanması da o kadar yanlış”



Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Aralık 2010’da Gümülcine atanmış Müftüsü Cemali Meço’nun görev süresinin uzatılması karşısında tepki gösteren Batı Trakya Türk Azınlığı, Cemali Meço’nun görev süresinin hangi tarihe kadar uzatıldığının belirlenmemesi üzerine bu yıl içerisinde bu soruna çözüm üretileceğini düşünmüştü. Basına sızan taslak yasa tasarısında da müftülerin seçimle işbaşına getirileceği duyulmuştu. Şimdi İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı’nın ifade ettiği gibi Mehmet Emin Şinikoğlu’nun görev süresinin uzatılması kararının öze değil prosedüre ilişkin bir karar olmasını ümit ediyoruz. Aksi takdirde Başbakan Yorgo Papandreu’nun katıldığı 3. Büyükelçiler Konferansı’nda Yunanistan ve Türkiye’nin Erzurum’da müftü sorununu görüştüklerini ifade etmeleri ile başlayan sürecin olumsuzlukla sonuçlandığı söylemek mümkün olacak. O tarihte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Patrik atamamız ne kadar yanlışsa müftü atanması da o kadar yanlış” demişti. Bu yanlışlık hala devam ediyor. Ülkemiz bu soruna en kısa zamanda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın talepleri doğrultusunda çözüm üretmeli. Yoksa Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Hükümet’e olan güveni tümden yok olacak.” açıklamasında bulundu.

Benzer Videolar