AA
ANKARA (AA) – Trump, Truth Social toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, oğlu Trump Jr’ın nişanlısı Guilfoyle’ı ABD’nin Atina Büyükelçisi adayı olarak seçtiğini duyurdu.
Guilfoyle’ın “Yunanistan’la güçlü ikili ilgiler geliştirmek ve savunma işbirliğinden ticaret ve ekonomik yeniliğe kadar birçok alandaki Amerikan çıkarlarını ilerletmek” konusunda “mükemmel” bir aday olduğunu belirten Trump, “Kimberly uzun yıllardır yakın bir dost ve müttefik.” tabirlerini kullandı.
Trump’ın 2020’deki seçim kampanyasında bağış toplama faaliyetlerini yöneterek Cumhuriyetçi Parti içinde tesirini artıran Guilfoyle, birebir yıl Trump’ın oğlu Donald Trump Jr. ile nişanlanmıştı.
Eski bir savcı olan Guilfoyle, savcılık mesleğinin yanı sıra uzun yıllar sunuculuk yapmıştı.
Ron Johnson Meksika Büyükelçiliğine aday
Trump, yaptığı bir öteki paylaşımda, Ron Johnson’ı ABD’nin Meksika Büyükelçiliğine aday olarak seçtiğini duyurdu.
Eski ABD ordusu gazisi Johnson, birebir vakitte Merkezi İstihbarat Teşkilatında da (CIA) çalışmıştı.
ABD’de liderin yaptığı büyükelçi atamalarının senato tarafından onaylanması gerekiyor.
Andrew Ferguson FTC başkanlığına aday
Trump, ayrıyeten FTC’nin mevcut beş kurul üyesinden biri olan Ferguson’u kurul başkanlığı için aday olarak seçtiğini bildirdi.
Ferguson’un büyük teknoloji şirketlerinin sansürüne karşı durma ve söz özgürlüğünü muhafaza konusunda kendini kanıtladığını söz eden Trump, Andrew için “En ABD yanlısı ve yenilikçi FTC Başkanı olacak.” değerlendirmesinde bulundu.
Muhabir: Elif Gültekin Karahacıoğlu,Ecem Şahinli Ögüç
BALKAN YEMEKLERİ
11 gün önceHABERLER
11 gün önceHABERLER
12 gün önceARAŞTIRMA-İNCELEME
17 gün önceHABERLER
17 gün önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.