Yunanistan, geriye dönük olarak istatistiklerin incelenmesi konusunu tartışıyor

28 Mart 2024 - 15:39

Yunanistan, geriye dönük olarak istatistiklerin incelenmesi konusunu tartışıyor

Yunanistan, geriye dönük olarak istatistiklerin incelenmesi konusunu tartışıyor
Son Güncelleme :

01 Mart 2010 - 22:00

171 okuma
(Last Updated On: 01/03/2010)

Greece_economic-crisisYunanistan’da PASOK ile Yeni Demokrasi Partisi arasında geriye dönük olarak finansal veriler ve istatistiklerin incelenmesi konusunda yaşanan tartışma büyüyor. İktidarda olan PASOK, Yeni Demokrasi Partisi’nin iktidarda olduğu 2004-2009 yılları arasındaki finansal verilerin incelenmesini talep ederken Yeni Demokrasi Partisi, 1981 yılına dek geri gidilmesini istiyor.

Kathimeri’nin haberine göre Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu yetkililerinin Hükümet’in kemer sıkma politikaları uygulaması ile ilgili incelemede bulunmak amacı ile Atina’da bulundukları günde PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi ekonomik krizin asıl sorumlusu olarak birbirlerini suçlamaya devam ediyorlar. PASOK Meclis Sözcüsü Hristo Papoutsis, bağımsız uzmanlar tarafından hazırlanan raporun istatistiklerin kötü yönetiminde siyasi sorumluluğun geçmiş yönetimlere ait olduğunu söylerken Yeni Demokrasi Partisi Sözcüsü Panos Panayiotopulos, PASOK’un siyasi bir gündem ile gerçeğin üstünü örtmeye çalıştığını ifade etti.

 

 

 

16 Şubat 2010 tarihinde Avrupa Birliği Ekonomi ve Maliye Bakanları Konseyi, Goldman Sachs’ın Yunanistan’ın ekonomik verilerini farklı göstermesine yardım ettiği iddiasının araştırılmasını talep etmiş, ancak Goldman Sachs işlemlerin Avrupa İstatistik Enstitüsü kurallarına uygun olarak gerçekleştirildiğini söyleyerek suçlamayı reddetmişti.

Habipoğlu: Yunanistan, azınlık hakları alanında da dürüst bir yaklaşım benimsemelidir

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Ekonomik iflasın eşiğine sürüklenen Yunanistan’da ekonomik veriler ile oynamanın uzun dönemde herhangi bir yarar sağlamadığı aksine günü kurtarmak amacı ile yapılan girişimlerin ülkenin prestijine onarılmaz bir zarar verdiğini bugün açıkça görülmektedir. İnsan ve azınlık hakları alanında da demokrasinin beşiği olmakla övünen Yunanistan’da durum ekonomik alanda yaşanan duruma benzerdir. Yunanistan ile ilgili hazırlanan uluslararası raporlar bu savı doğrulamaktadır. Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının uluslararası raporlarda yer bulması yine sivil toplumun başarısıdır. Bu başarıda ABTTF’nin payı ise yadsınamaz bir gerçektir. Bugün ABTTF’nin talebi dürüst bir başlangıç yapan PASOK Hükümeti’nin yalnızca ekonomik alanda değil insan ve azınlık hakları alanında da özeleştiri yapan ve gerçekleri manipule etmeyen bir yaklaşım ile gerçek anlamda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın durumunu iyileştirmesidir. İşte bu nedenle PASOK Hükümeti’nin Batı Trakya Türk Azınlığı ile ilgili hazırladığı iddia edilen paket bizler için büyük bir önem arz etmektedir. Pakette, Türk Azınlık’ın sorunlarına gerçekçi bir yaklaşım ile çözüm önerileri getirildiğini görmek ülkede gerçek anlamda değişim yaşandığına olan inancımızı pekiştirecektir” açıklamasında bulundu.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.