Organik pazarlar geliyor…
Organik satış merkezleri
İzmir’i sağlık turizmi açısından önemli noktalara getirmeyi hedeflediklerini belirten Tartan, bunu destekleyen sağlıklı bir kent için organik tarımı, organik tarım ürünlerini de aynı proje kapsamında değerlendirdiklerini ifade etti. İzmir’in ve Ege Bölgesi’nin organik tarım için önemli bir havza olduğunu dile getiren Tartan,“İzmir, sağlık turizmi için önemli bir merkez haline gelecek. Bunun için sağlıklı kentler yaratmaya çalışıyoruz. Üreticiden tüketiciye zincir halindeki projemizde üretici de vatandaş da kazanacak. Üretici malını satarken, vatandaş da organik, sağlıklı ürünlere ulaşabilecek. Tarım ürünleri, et ve süt ürünleri ile temel gıda maddelerinin satış yapılacağı merkezleri hayata geçireceğiz. Öncelikle üreticinin ayakta durmasını sağlayacak; hem de çiftçiyi yaşadığı ortamda tutarak, kente göç etmesini önleyerek, zenginleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“Tarım Festivali sempati toplayan festival olur”
İzmirli üreticilerin ürünlerinin kaliteli, tesislerinin modern, tek eksiklerinin ise tanıtım olduğunu ve bu konuda da kendilerine destek olacağını vurgulayan Tartan,“Köy-Koop Konak Tarım Festivali düzenlenecek.Önemli merkezlerde kurulacak stantlarda üreticilerimiz ürünlerini pazarlayacak. Vatandaşlarımız taze ürünleri elde edecek. Organik ürünlere ulaşacak vatandaşlardan sempati toplayan bir festival olacak ” dedi.
Öğrencilere “sütlü tiyatro”
Süt üreticilerinin de yer aldığı buluşmada gelecek günlerde “sütlü tiyatro”yu hayata geçireceklerini duyuran Tartan, okullarda ve semt merkezlerinde binlerce çocuğu tiyatroyla buluşturacaklarını söyledi. Kültür sanatla birlikte çocuk gelişimi için önemli olan süt de dağıtacaklarını ifade eden Tartan, “Çocuklarımızın kültürel gelişimini tiyatroyla,fiziksel gelişimini de sütle sağlayacağız. Sütleri de tabi ki, yerel üreticilerimizden temin edeceğiz” dedi.