DOLAR 33,1620 0.21%
EURO 35,9452 0.36%
ALTIN 2.626,750,93
BITCOIN 21498350.57789%
İzmir
34°

AÇIK

17:09

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Bayanlar yapay zeka eğitimiyle Gaziantep endüstrisine güç katacak
75 okunma

Bayanlar yapay zeka eğitimiyle Gaziantep endüstrisine güç katacak

ABONE OL
02/08/2024 10:00
Bayanlar yapay zeka eğitimiyle Gaziantep endüstrisine güç katacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZİANTEP (AA) – İpekyolu Kalkınma Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde başlatılan proje kapsamında 75 bayana üç küme halinde üçer hafta eğitim verilecek.

Bilgisayar ve makine mühendislerinin de ortalarında bulunduğu 25 kişilik birinci küme eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, AA muhabirine, en kıymetli amaçlarından birinin bölgenin nitelikli insan kaynağını artırmak olduğunu söyledi.

Bu kapsamda bayanlara üç hafta süren eğitim programı düzenlediklerini söz eden Akyılmaz, “Kadınlarımızın hem teknoloji alanında teşebbüsçü olmalarını hem fikirlerini teşebbüse dönüştürüp yatırımlar yapmalarını hem de iş dünyasının muhtaçlık duyduğu teknoloji alanındaki insan kaynağını temin etmeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

İlk kümenin eğitiminin tamamlanmasıyla iş dünyasına 25 yapay zeka uzmanı kazandırdıklarını kaydeden Akyılmaz, “Kadınlarımızı istihdam ederek hem bölgemizin hem de ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Kalkınma ajansları için 2024 bayan istihdamı yılı. Bu kapsamda bayanlarımıza olumlu ayrımcılık yapıp onlara nitelik kazandırarak istihdam edilmelerini sağlamayı planlıyoruz. Bu eğitimleri artırarak ekosistem içerisinde yer alan bayan iş gücünü artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Akyılmaz, Gaziantep’in sanayi kenti olduğunu hatırlatarak, “Sanayi kentinde de bir çok AR-GE çalışmaları, nitelikli eser üretme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaları yapacak nitelikli insan kaynağı da bu eğitimlerden çıkanlardan oluşacak. Hasebiyle biz nitelikli insan kaynağıyla imalat endüstrisinde AR-GE’nin artması ve buna bağlı olarak yüksek teknolojinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” sözlerini kullandı.

“Hep birlikte Gaziantep’i bilim şehri yapacağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de genç beyinleri yapay zeka konusunda güçlendirecek pratik atölyeler yapmaya başladıklarını söyledi.

Gençleri bilime ve teknolojiye hazırladıklarına işaret eden Şahin, “Gençlerimizin, aldıkları eğitimlerle hem özgüvenleri gelişiyor hem de rekabet etme güçleri artıyor. Muhtaçlığımız olan bilgiyi üretmede büyük bir altyapı sağlıyoruz. Daima birlikte Gaziantep’i bilim kenti yapacağız.” dedi.

Kursiyerlerden Makine Mühendisi Esmanur Akdemir de eğitimin genel manada çok verimli geçtiğini lisana getirerek, “Bu eğitimle bir arada yapay zekanın nasıl eğitildiğini, yapay zeka dediğimiz şeyin gerisinde nelerin olduğunu öğrendik. Firmada çalıştığımda daha büyük katkılar sağlayacağım. Yazılım alanında öğrendiklerimi firmanın gelişmesine katkı sağlayacak biçimde uyarlayacağım.” diye konuştu.

Elektrik Elektronik Mühendisi Pelin Uğur da eğitimin bayanlara yönelik olmasının ayrıyeten değerli olduğunu belirterek, “Yapay zekanın iş dünyasında ve günlük hayatta nerelerde kullanabileceğini öğrendik.” dedi.

Muhabir: İsimsiz Günebakan

En az 10 karakter gerekli