DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 1992020-3.63913%
İzmir
39°

AÇIK

04:12

SABAHA KALAN SÜRE

ABD, mümkün bir İran saldırısına karşı İsrail’e ek askeri dayanak göndermeye hazırlanıyor
58 okunma

ABD, mümkün bir İran saldırısına karşı İsrail’e ek askeri dayanak göndermeye hazırlanıyor

ABONE OL
03/08/2024 18:40
ABD, mümkün bir İran saldırısına karşı İsrail’e ek askeri dayanak göndermeye hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – CNN yayınına konuk olan Kirby, Orta Doğu’da artan tansiyonu ve ABD yönetiminin reaksiyonunu değerlendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın dün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesinde “İran tehdidine karşı İsrail’e ek askeri takviye gönderilmesi” konusunu da ele aldığını hatırlatan Kirby, İsrail’in güvenliği konusundaki hassasiyetlerini tekrarladı.

İran’ın İsrail’e yönelik tehdidine vurgu yapan Kirby, “(Gönderilecek askerlerle ilgili) Ayrıntılarına şu anda giremem. Fakat bölgede hakikat kaynaklara ve kapasiteye sahip olduğumuzdan emin olmamız gerekiyor. Şu anda Savunma Bakanlığımız bunun üzerinde çalışıyor.” dedi.

Sunucunun, İsrail’e gönderilecek askeri kaynağın askerleri mi yoksa öteki askeri teçhizatları mı kapsadığı istikametindeki sorusuna ise Kirby, “Muhtemelen ikisinin kombinasyonu olacaktır zira askeri bir donanım gönderdiğinizde onu kullanacak işçisi de göndermeniz gerekir.” yanıtını verdi.

ABD Başkanı Biden, dün Netanyahu ile görüşmesinde, “İran tehdidine karşı İsrail’e ek askeri dayanak göndermeye hazırlandıklarını” lisana getirmişti.

Öte yandan, Biden, dün akşam yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının “ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği” sorusuna, “Yardımcı olmadı.” diye karşılık vermişti.

Orta Doğu’daki gerginliğin tırmanmasından “çok endişeli” olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile “çok net” bir görüşme yaptığını bildirmişti.

Biden, “(Görüşmede) Bu bahiste çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) Bunun üzerine adım atmalı. Onlar da çabucak bunun üzerine ilerlemeli.” halinde konuşmuştu.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli