DOLAR 33,6281 0.02%
EURO 37,1622 0.25%
ALTIN 2.649,710,18
BITCOIN 1964644-4.2341%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sen Irmağı’nda yarışan Portekizli triatlon atleti Vasco Vilaca hastalandı
135 okunma

Sen Irmağı’nda yarışan Portekizli triatlon atleti Vasco Vilaca hastalandı

ABONE OL
08/08/2024 22:40
Sen Irmağı’nda yarışan Portekizli triatlon atleti Vasco Vilaca hastalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

PARIS (AA) – Portekiz Olimpiyat Komitesi tarafından yapılan açıklamada, Vilaca’nın mide ve bağırsak sorunu yaşadığı belirtilirken “Portekiz Sportmen Sıhhati Yöneticiliği, atlet Vasco Vilaca’nın mide-bağırsak enfeksiyonuyla uyumlu semptomlar geliştirdiğini bildirdi.

  • Portekizli triatloncu Vasco Vilaca, Sen Irmağı’nın kirliliğini eleştirdi
  • Paris Belediye Başkanı kirlilik tartışmaları ile gündemdeki Sen Irmağı’nın pak olduğunu savundu

Klinik durumunun stabil olduğu, atletin Olimpiyat Köyü’nde takip edilmesi ve tedavisinin sağlanması için sıhhat takımı tarafından her türlü önlem alındı.” sözleri kullanıldı.

Portekiz Olimpiyat Komitesi, Dünya Triatlon Federasyonunun bahisle ilgili açıklamasını da hatırlatarak, “Federasyon, yarış günlerinde su kalitesi değerlendirmesinin tanımlanmış düzenlemelere uygun olduğunu garanti etti. Gerekli güvenlik limitlerine uyulmasına karşın, bedellendirilen parametrelerden kimilerinin varlığı bu çevresel bağlamda enfeksiyon riski oluşturmaktadır.” görüşlerine yer verdi.

Portekiz Olimpiyat Komitesi, birebir yarışta Vasco Vilaca ile birlikte ekipte yer alan bir öteki sportmen Melanie Santos’un da emsal semptomlar gösterdiğini fakat Vilaca’ya oranla durumunun daha az şiddetli olduğunu da bildirdi.

Vasco Vilaca, AA’ya Sen Irmağı’nın kirliliğiyle ilgili açıklama yapmıştı

​​​​​​​Portekizli triatlon sportmeni Vasco Vilaca, karışık grup yarışının akabinde AA muhabirine yarışların yapıldığı Sen Irmağı’nın kirliliğiyle ilgili açıklamada bulunmuştu.

Vasco Vilaca, Belçikalı Claire Michel’in Sen Irmağı’nda yüzdükten sonra rahatsızlandığına dikkati çekerek şu sözleri kullanmıştı:

“Suyun kalitesi en düzgün noktada değildi. Buraya geldiğimizden beri Sen Irmağı’nda hiç idman yapamadık. Zira hastalanma riski çok yüksekti. Yüzerken çok fazla bir şey göremiyorsunuz. Bundan daha kirli yerlerde de yüzdüm. Ancak asıl sorun suyun ne kadar berrak olduğu değil. Suda bakteriler var ve siz bunu görmüyorsunuz. Yarışın akabinde temizlenmek zorundasınız. Olimpiyat Köyü’nde çok fazla insan birbiriyle irtibat içinde. Köyde, ırmakta yüzmeyen birçok atlet da hasta oldu. Lakin Belçikalı atlet buradaki yarışın akabinde hastalandı, semptomlar da onu gösteriyordu. Burada mecbur kalmasam katiyen yüzmezdim. Su çok kirli.”

Muhabir: Bozhan Memiş

En az 10 karakter gerekli