DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21710213.98651%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Rusya, İsrail ile İran’a “gerginliği artırmaktan kaçınmaları” davetinde bulundu
128 okunma

Rusya, İsrail ile İran’a “gerginliği artırmaktan kaçınmaları” davetinde bulundu

ABONE OL
10/08/2024 16:20
Rusya, İsrail ile İran’a “gerginliği artırmaktan kaçınmaları” davetinde bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MOSKOVA (AA) – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Orta Doğu ve Afrika Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, İsrail ile İran’ın bölgede gerginliği artırmaktan kaçınmaları gerektiğini belirterek, “Sorunlara siyasi tahlilin bulunması gerekiyor.” dedi.

Bogdanov, başşehir Moskova’da gündemdeki mevzulara dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Orta Doğu’daki duruma değinen Bogdanov, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin geçen ay suikasta uğradığını anımsatarak “Bu, esirlerin karşılıklı bırakılmasıyla ilgili müzakereleri etkileyecek. Heniyye, hem (Mısır’ın başkenti) Kahire hem de (Katar’ın başkenti) Doha’daki müzakereleri koordine ediyordu.” halinde konuştu.

İsrail ile İran’a bölgede gerginliği artırmaktan kaçınma daveti yapan Bogdanov, “Tüm taraflarla irtibattayız. Gerginliğin azaltılmasından yanayız. Herkesi, bölgedeki ülkeler için felaket tehdidi oluşturan gerginliği artırmaktan kaçınmaya çağırıyoruz. Sıkıntılara siyasi tahlilin bulunması gerekiyor.” tabirlerini kullandı.

Bogdanov, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın yakın vakitte Rusya’ya ziyaret etmesini beklediklerini lisana getirdi.

“Türkiye ile Suriye ortasındaki alakaların iyileştirilmesinden yanayız”

Türkiye ile Suriye ortasındaki bağların güzelleştirilmesi konusuna değinen Bogdanov, şunları kaydetti:

“İki ülke ortasındaki münasebetlerin, toprak bütünlüğü ve egemenliğin karşılıklı tanınması temelinde güzelleştirilmesi sürecinden yanayız. Bu sürecin devam etmesini ve iki ülke önderlerinin bir ortaya gelmesini istiyoruz. Bu türlü bir görüşme önemli hazırlık gerektiriyor. Şam ve Ankara yetkililerinin iştirakiyle üçlü formatta Moskova’da toplantı organize etmeye hazırız.”

Mihail Bogdanov, İranlı ve Iraklı yetkililerle bu hususta irtibatta olduklarını lisana getirerek “İran ile Irak da Suriye ve Türkiye’nin bağları iyileştirmelerinden yana. Bu, Suriye ve etrafındaki durumu olumlu etkileyecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Dmitri Chirciu

En az 10 karakter gerekli