DOLAR 33,6890 0.16%
EURO 37,0765 0.19%
ALTIN 2.670,170,51
BITCOIN 19678100.04625%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Rekabet Kurumu fiyat artışlarına karşı çimento bölümünü yakın takipte tutacak
110 okunma

Rekabet Kurumu fiyat artışlarına karşı çimento bölümünü yakın takipte tutacak

ABONE OL
16/08/2024 10:00
Rekabet Kurumu fiyat artışlarına karşı çimento bölümünü yakın takipte tutacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Küle, AA muhabirine, hazır beton ve çimento bölümüne yönelik yürüttükleri çalışmalara ait değerlendirmede bulundu.

Ankara ve Kırıkkale vilayetlerinde faaliyet gösteren birtakım hazır beton üreticileri hakkında yürüttükleri soruşturmanın kısa mühlet evvel tamamlandığını anımsatan Küle, soruşturma sonucunda dalda faaliyet gösteren birtakım firmaların, bölge ve müşteri paylaşımı yaptıklarını, satış fiyatını tespit ettiklerini yahut rekabete hassas ve paylaşılmaması gereken bilgileri ortalarında paylaştıklarını tespit ettiklerini bildirdi.

Küle, bu kapsamda 7 teşebbüse yaklaşık 121 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını aktararak, “Soruşturma sürerken 5 hazır beton üreticisi kanunumuzu ihlal ettiğini kabul ederek uzlaşmak istedi. Bu firmalara da yaklaşık 66 milyon lira idari para cezası verdik.” diye konuştu.

İhlali kabul ettiler

Deprem bölgesi için yürüttükleri soruşturmalara ait de bilgi veren Küle, Adana ve Osmaniye’de faaliyet gösteren kimi hazır beton üreticileri hakkında yürüttükleri soruşturmada bir teşebbüse yaklaşık 7 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını anımsattı.

Küle, soruşturma süreci devam ederken ihlali kabul edip uzlaşma müracaatında bulunan iki teşebbüse yaklaşık 67 milyon lira idari para cezası uyguladıklarını bildirerek, “Hazır beton ve çimento kesimini 6 Şubat sarsıntı felaketi sonrasında özel olarak gündemimize aldık. Dala yönelik halihazırda devam eden 3 farklı soruşturmamız bulunuyor. Aydın, Hatay ve Malatya’da faaliyet gösteren hazır beton ve çimento üreticileri hakkında yürütülen soruşturma devam ediyor. Aydın’da faaliyet gösteren 23 hazır beton üreticisi hakkında rakipler ortasında fiyat tespiti, bölge-müşteri paylaşımı ve satıcıların tekrar satış fiyatının tespiti savlarına ait yürüyen soruşturma, şimdiye kadar 10 teşebbüs için uzlaşmayla sonuçlandırıldı. Kelam konusu teşebbüslere yaklaşık 112 milyon lira idari para cezası uygulandı.” tabirini kullandı.

Hatay’da faaliyet gösteren 8 hazır beton ve çimento üreticisi hakkında rakipler ortasında müşteri paylaşımı ve fiyat muahedesi yapıldığı savlarına ait yürütülen soruşturmaya yönelik de bilgi veren Küle, şunları kaydetti:

“Soruşturma, 4 teşebbüs hakkında uzlaşmayla sonuçlandırıldı ve yaklaşık 111 milyon lira idari para cezası uygulandı. Malatya’da devam eden soruşturmada ise 11 hazır beton ve çimento üreticisi hakkında rakipler ortasında müşteri paylaşımı ve fiyat muahedesi savlarını inceliyoruz. Bu soruşturma kapsamında şimdi uzlaşma müracaatında bulunan firma bulunmuyor. Devam eden soruşturmalarımızın da önümüzdeki yılın nisan ve mayıs aylarında tamamlanacağını öngörüyoruz. Kurumumuzun başta sarsıntı bölgesi olmak üzere hazır beton ve çimento kesimine yönelik hassasiyeti birinci günkü üzere devam ediyor, kesime yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülecek.”

Muhabir: Mert Davut

En az 10 karakter gerekli