DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 19873221.90863%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sarsıntı ve selin etkilediği Tut’ta afetzedeler kalıcı konutlara yerleşmeye başladı
111 okunma

Sarsıntı ve selin etkilediği Tut’ta afetzedeler kalıcı konutlara yerleşmeye başladı

ABONE OL
17/08/2024 03:20
Sarsıntı ve selin etkilediği Tut’ta afetzedeler kalıcı konutlara yerleşmeye başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ADIYAMAN (AA) – Vali Osman Varol, gazetecilere, her ilçede kalıcı konutlarla ilgili çalışmaların hummalı bir biçimde devam ettiğini söyledi.

Tut ilçesinde ailelerin birçoğunun meskenlerine yerleştiğini aktaran Varol, “Sürecin başından beri sarsıntının çabucak sonrasında her bölgemizde olduğu üzere Tut ilçemizde de çok ağır bir halde çalışmalar başladı. İlçe merkezimiz için 420 sarsıntı konutu orada inşa ediyoruz. Bunların 163’ünün anahtarını vatandaşlarımıza teslim ettik.” diye konuştu.

96 konutta ömür başladı

Varol, anahtarlarını alan afetzedelerin meskenlerine yerleştiğini belirterek “Anahtarını teslim ettiğimiz vatandaşlar da hazırlıklarını tamamladıkça meskenlere yerleşiyorlar. Şuan 96 hanemizde fiilen oturuluyor lakin her gün hem anahtar teslimlerimiz hem de vatandaşlarımızın yerleşimleri devam ediyor.” sözlerini kullandı.

Vatandaşların meskenlerinden şad olduğunu belirten Vali Varol, “Vatandaşlarımız da konutların hem bulunduğu yerden hem de genel olarak kalitelerinden, niteliklerinden hoşnutlar. Vatandaşlarımız çok meşakkat çekti, inşallah yeni konutlarında memnun, yeni bir hayata başlayacaklar.” dedi.

Afetzedeler memnun

Evine yerleşen vatandaşlardan Ayşe Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek devletin her vakit yanlarında olduğunu, meskenlerinin kısa müddette teslim edildiğini söyledi.

Afetzedelerden Nazlı Karakaplan da konutunu çok beğendiğini belirterek ilgililere teşekkür etti.

Vatandaşlardan Yüksel Özkan ise kalıcı konutlara birçok ailenin yerleştiğini, konutu çok beğendiğini ve artık berbat günlerin geride kaldığına inandığı lisana getirdi.

6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen Adıyaman’ın Tut ilçesinde, 15 Mart’ta şiddetli sağanak sonrası yaşanan selde sürüklenen konteynerdeki 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Orhan Pehlül

En az 10 karakter gerekli