DOLAR 33,7568 0.21%
EURO 37,3006 0.44%
ALTIN 2.696,74-0,72
BITCOIN 1975781-2.11445%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Rizeli çift 36 yıl sonra çocukları ve torunlarının iştirakiyle düğün yaptı
83 okunma

Rizeli çift 36 yıl sonra çocukları ve torunlarının iştirakiyle düğün yaptı

ABONE OL
19/08/2024 13:20
Rizeli çift 36 yıl sonra çocukları ve torunlarının iştirakiyle düğün yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

RIZE (AA) – Pazar ilçesinin Aktepe köyünde yaşayan Karbuz çifti, 36 sene evvel düğün yapmadan evlendi.

Nebahat (54) ve Mikail Karbuz (57), evlilikleri boyunca hasret duydukları düğün merasimini 36 yıl sonra 3 çocuk ve 6 torunlarıyla yaptı.

Akrabaları ve komşularının iştirakiyle köydeki meskenleri önünde düzenlenen merasimde, Nebahat Karbuz’un gelenekler gereği açtığı şemsiyenin üzerinden eşi para attı.

Tulum eşliğinde çalınan müzik ve türkülerle eğlenceli vakit geçirilen düğünde konuklara etli pilav ve tatlı ikram edildi.

Nebahat Karbuz, gazetecilere, evlendiğinde 18 yaşında olduğunu belirterek, “Büyüklerimiz düğünümüzü yapmadı. Daima içimizde kaldı. 36 sene sonra eşim bu türlü bir şey düşündü, çok memnunum.” dedi.

Mikail Karbuz ise kaçarak evlenmeleri nedeniyle düğün yapamadıklarını tabir ederek, eğlenceli bir düğünün daima içlerinde kaldığını söyledi.

Evlilikleri müddetince eşine hoş bir düğün yapma kelamı verdiğini lisana getiren Karbuz, şöyle konuştu:

“Daha evvel imkanlarımız el vermemişti, çocuklarımız oldu. Şu anda imkanımız oldu. Bu formda bir düğün düzenledik. Hoş oldu, eşime de teşekkür ediyorum kabul ettiği için. 3 çocuk, 6 torunla şu anda düğünümüzü yapıyoruz.”

Karbuz, gençlere eski geleneklerdeki üzere köy düğünü yapmalarını önererek, “Eşlerin çok sabırlı olmasını, kısa vakitte boşanmamalarını, herkesin birbirini yönetim ederek bir yastıkta kocamasını istiyorum.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Enver Kalender

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.