DOLAR 33,9928 0.29%
EURO 38,0933 0.77%
ALTIN 2.743,281,34
BITCOIN 21628215.57443%
İzmir
36°

AÇIK

04:42

SABAHA KALAN SÜRE

Özel çocuklar portatif yüzme havuzunda toplumsallaşıyor
124 okunma

Özel çocuklar portatif yüzme havuzunda toplumsallaşıyor

ABONE OL
21/08/2024 05:20
Özel çocuklar portatif yüzme havuzunda toplumsallaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

YOZGAT (AA) – Bakanlığın projesi kapsamında Çekerek, Akdağmadeni, Sorgun ve Şefaatli ilçelerinde kurulan portatif yüzme havuzlarında 700’ü aşkın çocuk yüzme eğitimi alıyor.

Diğer ilçelerden farklı olarak Sorgun’daki portatif yüzme havuzu, özel çocukları da ağırlıyor. Kursa katılan 12 özel çocuk, yüzme eğitiminin yanı sıra hem akranlarıyla kaynaşarak toplumsallaşıyor hem de yaz sıcağında serinlemenin keyfini çıkarıyor.

Sorgun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Levent Tuncer, AA muhabirine, Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçede yaklaşık 4 yıl evvel kurulan portatif havuzda 12’si özel olmak üzere 200’ü aşkın çocuğun yüzme eğitimi aldığını söyledi.

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında kurslar düzenlediklerini anlatan Tuncer, “4 yıldır aktif formda devam ediyoruz. Gündüzleri 4 seans halinde yaş kümelerine nazaran kurs veriyoruz. Akşam da halk seansımız var, halkımıza açıyoruz. Yüzme bilmeyenler yeniden geliyorlar, hocalarımızdan takviye alarak yüzme öğreniyorlar.” dedi.

Tuncer, özel çocuklar için de Sorgun Belediyesiyle kurslar düzenlediklerini belirterek, “Özel çocuklarımız, hem kabiliyetlerini ortaya çıkarabilmek hem de değişik bir faaliyet olması gayesiyle antrenörlerimiz nezaretinde yüzüyor. Onları öbür çocuklarımızla kaynaştırıyoruz. Bilhassa yazın çok sıcaklarda buraya gelip hem serinliyorlar hem de yüzme öğreniyorlar.” diye konuştu.

Sorgun Belediyesinde vazifeli ve özel çocuklardan sorumlu vücut eğitimi öğretmeni Ayşegül Bolat da otizm ve down sendromlu çocuklara kurs verdiklerini lisana getirerek, “Çocuklarımız burada yüzme eğitimi alıyor. Onlara haftanın belli günlerinde yüzme dersleri verdiriyoruz. Havuzların çocukların gelişmesinde, güçlerini atmasında ve toplumsallaşmasında çok büyük tesirleri oluyor.” dedi.

Özel çocukların anneleri memnun

Oğlunu kursa getiren annelerden Saniye Özdemir, “Otizmli bir oğlum var. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün yüzme havuzuna geliyoruz, oğlum yüzmeyi çok seviyor. Daima geliyoruz, çok hoş bir aktiflik. Allah razı olsun.” sözlerini kullandı.

Özel çocuk annelerinden Ümmügülsüm Doğan da yüzme kurslarının down sendromlu kızının kas ve kemik gelişimine yarar sağladığını söyledi.

Muhabir: Ömer Ertuğrul

En az 10 karakter gerekli