DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 21675585.08921%
İzmir
36°

AÇIK

13:11

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Chicago’da Filistin destekçisi binlerce gösterici Gazze için yürüdü
122 okunma

Chicago’da Filistin destekçisi binlerce gösterici Gazze için yürüdü

ABONE OL
23/08/2024 04:00
Chicago’da Filistin destekçisi binlerce gösterici Gazze için yürüdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

CHICAGO (AA) – Chicago’da pazartesi günü başlayan Demokrat Parti Kongresi boyunca ABD’nin İsrail’e takviyesini kesmesini talep eden kümelerin şovları devam ediyor.

“Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu” çatısı altında toplanan onlarca sivil toplum örgütüne mensup binlerce kişi, Gazze’de acil ateşkes ve ABD’nin İsrail’e silah yardımlarının son bulması için yürüdü.

Şehrin merkezindeki Union Park’ta buluşan göstericiler, bir mühlet slogan attıktan sonra Demokrat Parti Kongresinin yapıldığı United Center isimli merkeze yanlışsız yürüdü.

“Gazze’de çabucak ateşkes”, “Filistin’e özgürlük” ve “Soykırımı durdurun” formunda sloganlar atan göstericiler, ellerinde Biden idaresine Gazze konusunda çeşitli iletiler gönderen pankartlar taşıdılar.

Dünkü aksiyonda göstericilere sert müdahale eden Chicago polisi ise göstericilerin etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı ve göstericilerin kongrenin yapıldığı alana yaklaşmasına müsaade vermedi.

“Biden idaresi, Gazze’deki suça ortak”

Chicago Filistin İçin Adalet Koalisyonu Sözcüsü Hatem Abudayyeh, AA muhabirine şovla ilgili his ve kanılarını aktardı.

Abudayyeh, demokratların kongresinin yapılıyor olmasına rağmen asıl heyecan ve hissin Chicago sokaklarında olduğunu ve insanların Gazze konusundaki hassasiyetlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Gösterilere farklı toplumsal kısımlara mensup birçok kişinin katıldığına dikkat çeken Abudayyeh, “Sosyal adalet talep eden bu tertipler tek bir sesle ‘Özgür Filistin’, ‘Soykırımı durdurun’ ve ‘ABD İsrail’e silah göndermeyi durdursun’ dediler. Bu değerli bir muvaffakiyettir.” şeklinde konuştu.

Abudayyeh, “Demokrat Parti başkanlarına mesajımı açık ve net: Siz de bu suça ortaksınız, bundan sorumlusunuz. 40 binden fazla Filistinli öldürüldü, tahminen daha fazlası da öldürülecek. Bu insanların kanı onların elinde. Biden İsrail’e para ve silah musluklarını çabucak kapatabilir. ABD bunu yapabilme gücüne sahip. Şayet bu güce sahipseniz ve bunu yapmıyorsanız o vakit siz de bu suça ortaksınız, burada sorumlusunuz.” dedi.

Savaş tersi Codepink hareketine mensup bir gösterici ise Gazze’deki insanlara dayanak olmak için bu şovlara katıldıklarını ve bu dayanışmayı sürdüreceklerini vurguladı.

Filistin asıllı Noura Ibrahim isimli bir başka gösterici ise ABD’nin derhal İsrail’e silah ambargosu uygulaması ve Gazze’de acil ateşkes için adım atması gerektiğini belirtti.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli