DOLAR 33,9664 0.21%
EURO 38,0229 0.58%
ALTIN 2.741,641,28
BITCOIN 20886571.95453%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Borsa İstanbul’da gong Gündoğdu Besin için çaldı
68 okunma

Borsa İstanbul’da gong Gündoğdu Besin için çaldı

ABONE OL
23/08/2024 15:20
Borsa İstanbul’da gong Gündoğdu Besin için çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Borsa İstanbul’da düzenlenen Gündoğdu Gıda’nın gong merasimi, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, TOBB Yönetim Kurulu Lider Vekili ve İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, İSTİB Meclis Lideri Ahmet Bülent Kasap, Gündoğdu Gıda Yönetim Kurulu Lideri Zülküf Kopuz, Gündoğdu Gıda Yönetim Kurulu Lider Vekili Mustafa Kopuz, Gündoğdu Besin Genel Müdürü Hakan Tokgöz, ALB Yatırım Yönetim Kurulu Lideri Salih Albayrak ve davetlilerin iştirakiyle gerçekleştirildi.

Gündoğdu Gıda’nın halka arzı, “Borsa’da Satış – Sabit Fiyatla Talep Toplama ve Satış Yöntemi” ile 15-16 Ağustos’ta gerçekleşirken, yatırımcılardan 3,5 kat talep toplandı.

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, törende yaptığı konuşmada, Gündoğdu Gıda’nın uzun yıllara dayalı deneyimiyle inanç veren, eserlerinin kalitesiyle ve yenilikçi yaklaşımıyla başarıyı yakalayan esaslı bir şirket olduğunu söyledi.

Gündoğdu Gıda’nın halka arzdan elde ettiği gelirle sürdürülebilir bir büyüme hedeflediğini belirten Ergun, “Bugün borsamızda süreç görmeye başlayarak, bir yandan kurumsallaşma yolunda kıymetli bir adım atarken, öbür yandan marka kıymetini de güçlendirecektir. Başta şirketin yöneticileri, çalışanları, aracı kurum yetkilileri olmak üzere halka arzda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Gündoğdu Gıda’ya beğenilen geldiniz diyorum.” tabirlerini kullandı.

“Halka arzdan elde edilen geliri işletme sermayemizi güçlendirmek için kullanacağız”

Gündoğdu Gıda Yönetim Kurulu Lideri Zülküf Kopuz da yaklaşık 600 bin yatırımcının itimadını sağlayarak halka arzı muvaffakiyetle tamamladıklarına dikkati çekerek, “Biliyoruz ki şirketimizin halka arzına katılan yatırımcılar üzere bundan sonraki süreçte borsadan pay senedimizi alacak yatırımcılar da bize inanarak bu yatırımları gerçekleştirecek. Biz de Gündoğdu Besin olarak önümüzdeki devirde atacağımız tüm adımları bu gerçeği aklımızdan hiç çıkarmadan gerçekleştirecek ve küçük yatırımcıların haklarını ve çıkarlarını her şeyin önünde tutacağız” diye konuştu.

Gündoğdu Besin Genel Müdürü Hakan Tokgöz ise 49 yıllık geçmişlerine çok kıymetli muvaffakiyetler sığdırdıklarını ve halka arzla birlikte muvaffakiyetlerini taçlandırdıklarını vurguladı.

Halka arzdan elde edecekleri geliri işletme sermayesini güçlendirmek için kullanacaklarını kaydeden Tokgöz, şu bilgileri paylaştı:

“Manisa Salihli’de bulunan üretim tesisi, Ödemiş’te bulunan süt toplama merkezi ve 200’ü aşkın çalışanımız ile besin dalına bedel katıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana çiftlikten sofraya kalite anlayışımızla tüketicilerimizin itimadını kazandık ve büsbütün öz sermayeyle büyüdük. Bir taraftan üretim kapasitemizi artırırken, öteki taraftan da pazar hissemizi genişletip, kurumsallaşma sürecimizi hızlandıracağız. Halka arzımız kaliteli ve sağlıklı süt eserleri üretme vizyonumuzu daha da ileri taşırken, kurumsallaşma amacımıza ulaşmamızda da kritik bir rol oynayacak. Kurumsallaşma, şeffaflık ve sürdürülebilir büyüme, stratejimizin temel taşları olarak en değerli yol göstericimiz olacak.”

Tokgöz, besin dalındaki artan talep ve değişen tüketici tercihlerine cevap verebilmek için eser yelpazelerini genişleteceklerini ve yenilikçi tahliller sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Gündoğdu Besin eserlerini küresel pazarlara taşımak istediklerini söz eden Tokgöz, şunları kaydetti:

“Gündoğdu Besin lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bu doğrultuda iç pazardaki gücümüzü ihracat pazarlarında da görmek için var gücümüzle çalışacağız. Sağlam finansal yapımız, aktif kaynak idaremiz ve sürdürülebilir büyüme amaçlarımızla, yatırımcılarımız için sürdürülebilir paha yaratmak en kıymetli gayelerimiz ortasında. Amaçlarımıza ulaşırken şirketimizin öncelikleri ortasında yer alan çevresel ve toplumsal sürdürülebilirlik kapsamında üretim süreçlerimizde güç verimliliğini artırmaya, su tüketimini azaltmaya ve mahallî üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Bu yaklaşımla hem etrafa hem de topluma sağladığımız katkıyı, çok daha üstlere taşıyacağımıza inanıyoruz.”

ALB Yatırım Genel Müdürü İbrahim Çetin de birinci defa bir halka arza liderlik etmenin heyecanını yaşadıklarını ve bu başarılı halka arzın bir modülü oldukları için mutu olduklarını söyledi.

Muhabir: Serap Doğan

En az 10 karakter gerekli