DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 2164254-0.88194%
İzmir
30°

AÇIK

13:11

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu 5 yaşındaki çocuk yaralandı
102 okunma

Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu 5 yaşındaki çocuk yaralandı

ABONE OL
25/08/2024 09:00
Ankara’da sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu 5 yaşındaki çocuk yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Alınan bilgiye göre, Şafak Mahallesi 876. Sokak’ta evvelki gün öğlen saatlerinde ablası ve arkadaşlarıyla oyun oynayan minik Elif, sahipsiz köpeklerin saldırısına uğradı.

Saldırı sırasında köpekler tarafından ayağından sürüklenen küçük kızı, o esnada yoldan geçen bir vatandaş kurtardı. Yıldırım, bedeninin çeşitli yerlerinden ısırılması sonucu yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat gruplarınca birinci müdahalesi yapılan Elif, Ankara Bilkent Şehir Hastanesine kaldırıldı.

Burada bir müddet ağır bakımda kalan çocuğun tedavisi sürüyor.

“Bana reaksiyon vermiyor”

Elif Ada’nın babası Cengiz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızına sahipsiz köpeklerin saldırdığını öğrendiğinde şok olduğunu belirterek, “Hiç aklına gelmiyor insanın. Onu duyunca artık elim ayağım, dizlerimin bağı çözüldü.” dedi.

Kızının ablasıyla skuter sürdüğü sırada köpeklerin geldiğini, ablanın o sırada oturdukları binanın önüne yanlışsız kaçtığını, hayvanların önlerinde kalan Elif’i tuttuklarını anlatan Yıldırım, “Yere yatırmışlar, sürüklüyorlarmış. Ablası da ‘Elif Ada’ diye bağırıyormuş. Binadakiler de o bağrışmaya çıkmışlar, herkes köpeğin çocuğu çektiğini görünce bağırmaya başlamış.” diye konuştu.

Yoldan geçen bir vatandaşın olayı görmesi üzerine koşa koşa gelerek köpeklere taş fırlattığını lisana getiren Yıldırım, kızının bu sayede köpeklerden kurtulduğunu söz etti.

“Artık bu bir problemden fazla olmaya başladı”

Baba Cengiz Yıldırım, kızını hastanede gördüğünde halsiz bir halde uyuduğunu aktararak şöyle konuştu:

“Bana reaksiyon vermiyor ne konuşuyor ne de öteki bir şey. Baygın ve solgun bakıyor. Pek bir şey söylemedi, hiç konuşmadı esasen. Ondan sonra da pansuman falan yaptılar. Yaparken bana ‘çıkın’ dediler ben de çıktım o sırada. Aslında canının yandığını sesinden duyuyordum.”

Sokaktaki sahipsiz köpeklerin toplanmasını istediğini vurgulayan Yıldırım, “Sonuçta bugün benim kızımın başına gelen, diğerine artık ne olur ne biter bilmiyorum. Benim kızımın başına gelmeden evvel burada kızın birini daha kovaladılar. Allah’tan eniştem vaktinde geldi de kurtardı yani. Çocuk tek başına gidemiyor. Tek başına gidemedikten sonra, burada köpekler olduktan sonra ne işe fayda ki? Yani toplasınlar. Ne yapıyorlarsa yapsınlar. Artık bu bir meseleden fazla olmaya başladı.” tabirini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Hatice Ülger de mahallelerinde çok fazla köpeğin olduğunu söyledi.

Her taraftan köpeklerin geldiğini, kızının işe giderken korktuğunu belirten Ülger, 15-20 gün evvel de engelli ablasına köpeklerin saldırdığını anlattı.

Ablasının taarruz sonucu tekerlekli sandalyesinden düştüğünü söz eden Ülger, “Ablam buraya düştü. Ondan sonra ben koştum fakat köpekler kaçtı. Daima burada yatıyorlar.” dedi.

Muhabir: Buğrahan Ayhan

En az 10 karakter gerekli