DOLAR 34,0153 0.1%
EURO 38,0730 0.19%
ALTIN 2.754,020,12
BITCOIN 2100568-2.45839%
İzmir
30°

HAFİF YAĞMUR

21:18

YATSIYA KALAN SÜRE

Filistin: Aksa kırmızı çizgidir, Ben-Gvir’in sinagog inşa etme daveti çok tehlikelidir
78 okunma

Filistin: Aksa kırmızı çizgidir, Ben-Gvir’in sinagog inşa etme daveti çok tehlikelidir

ABONE OL
27/08/2024 16:00
Filistin: Aksa kırmızı çizgidir, Ben-Gvir’in sinagog inşa etme daveti çok tehlikelidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KUDÜS (AA) – Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya nazaran, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin halkı, hiçbir formda mübarek Mescid-i Aksa’ya ziyan verilmesini kabul etmeyecektir. Zira Mescid-i Aksa kırmızı çizgidir ve ziyan görmesine asla müsaade edilmeyecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Mescid-i Aksa’nın yalnızca Müslümanların olduğunu söz eden Ebu Rudeyne, Ben-Gvir’in davetini kınayarak, bunun “tüm bölgeyi yakacak bir din savaşına çekme teşebbüsü olan çok tehlikeli bir çağrı” olduğunu vurguladı.

Ebu Rudeyne, ABD başta olmak üzere milletlerarası toplumdan, Mescid-i Aksa’daki tarihi ve dini yapıyı değiştirmeyi hedefleyen İsrail’i durdurmasını isteyerek, ABD’nin siyasi, askeri ve mali takviyesinin fanatik Musevileri, Filistin halkına, topraklarına ve mukaddesatına saldırmaya teşvik ettiğini kaydetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki “soykırım savaşına” dikkati çeken Ebu Rudeyne, ABD’nin bunun sorumlusu olduğunu tabir etti.

Hamas’tan İsrail’e Mescid-i Aksa uyarısı

Hamas da Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’ya sinagog inşa etme davetinin çok tehlikeli olduğuna vurgu yaparak, Arap ve İslam dünyasına Mescid-i Aksa’yı müdafaa davetinde bulundu.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü “soykırım savaşı” ile Batı Şeria’daki taarruzların ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’da uygulamaya çalıştığı projelerinin “ateşe akaryakıt dökmek” olduğuna dikkati çekilerek, Filistin halkının mukaddesatını korumak için direnişini sürdüreceği kaydedildi.

Batı Şeria ve İsrail içindeki Filistinlilere “hareket geçme” çağırısı yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Mescid-i Aksa’ya ait üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin ehemmiyeti vurgulandı.

Muhabir: Qais Omar Darwesh Omar,Esat Fırat

En az 10 karakter gerekli