DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 2014770-0.3521%
İzmir
29°

AÇIK

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Japonya 2 milyar dolar kıymetinde savunma uydu ağını hayata geçirecek
118 okunma

Japonya 2 milyar dolar kıymetinde savunma uydu ağını hayata geçirecek

ABONE OL
31/08/2024 07:00
Japonya 2 milyar dolar kıymetinde savunma uydu ağını hayata geçirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Wall Street Journal’ın haberine nazaran, Japonya’nın 26 Ağustos’ta hava alanının birinci sefer Çin askeri uçağı tarafından ihlal edildiğini açıklamasının ardından, Savunma Bakanlığı, uydu ağı projesini hayata geçirmek için planlamalar yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, projeye yatırım yapılması ve yönetilmesi için şirketlerin görevlendirilmesinin planlandığı, proje kapsamında ayrılması planlanan 2 milyar dolarlık bir bütçeyle uyduların 2028’de faaliyete geçirilmesinin hedeflendiği aktarıldı.

Uyduların alçak irtifa yörüngesine fırlatılacağına işaret edilen açıklamada, maksatların takibinde ahenk içerisinde faaliyet göstermelerinin beklendiği söz edildi.

Açıklamada, proje kapsamında kaç adet uydunun fırlatılmasının planlandığı belirtilmezken Bakanlık yetkilisi uyduların gemi ve askeri alanları takip etmek için kullanılacağını aktardı.

Japonya Hava Kuvvetlerinden emekli general Haruhiko Kataoka ise uyduların Japonya’ya “her seferinde ABD’den yardım istemek” yerine bağımsız bir hedefleme kabiliyeti sunacağını söyleyerek “Bilgi paylaşımının vaktinde gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda endişeleneceğimiz durumlar olacak.” sözlerini kullandı.

Japonya, birinci sefer bir Çin askeri uçağının, hava alanını ihlal ettiğini bildirdi

Tokyo idaresi, 26 Ağustos’ta birinci kere bir Çin askeri uçağının hava alanını ihlal ettiğini bildirmişti.

Japon savaş uçaklarının uçağa karşılık vermek üzere harekete geçtiği lakin Çin uçağının o sırada hava alanını terk ettiği kaydedilmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, “Çin askeri uçağı rastgele bir ülkenin hava alanına girme niyeti taşımamaktadır.” tabirini kullanmıştı.

Muhabir: Lejla Biogradlija

En az 10 karakter gerekli