DOLAR 33,9494 0.07%
EURO 37,6580 -0.04%
ALTIN 2.815,240,99
BITCOIN 20145752.39671%
İzmir
29°

AZ BULUTLU

20:46

YATSIYA KALAN SÜRE

Telegram sıkça sorulan sorular sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasını değiştirdi
111 okunma

Telegram sıkça sorulan sorular sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasını değiştirdi

ABONE OL
07/09/2024 02:20
Telegram sıkça sorulan sorular sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasını değiştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov’un ağustos sonunda gözaltına alınması akabinde gündemden düşmeyen Telegram, sıkça sorulan sorular sayfasındaki “yasa dışı içerik” açıklamasında değişiklikler yaptı.

Telegram, internet sitesindeki sıkça sorulan sorular sayfasında sabah erken saatlerde yaptığı düzenlemede, daha evvel “yasa dışı içerik” sorusu altında bulunan “Tüm Telegram sohbetleri ve küme sohbetleri iştirakçiler ortasında özeldir. Bunlarla ilgili rastgele bir talebi sürece koymuyoruz.” sözü telif hakkı kısmına taşındı.

Buna ek olarak tekrar “telif hakkı” sorusunun altında, Telegram’daki çıkartma setleri, kanallar ve botların herkese açık olduğu vurgulandı.

Daha öncesinde “Telegram’da yasa dışı içerik var, bunu nasıl kaldırabilirim?” sorusunun yanıtı ise “Tüm Telegram uygulamalarında moderatörlerimiz için yasa dışı içeriği işaretlemenizi sağlayan ‘Rapor Et’ düğmeleri vardır.” formunda değiştirildi.

Eski açıklamada “Rapor et” butonundan bahsedilse de moderatörlere dair bir bilgi bulunmuyordu.

Yeni açıklamada ayrıca Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki kullanıcıların, ilgili raporlama seçenekleri için “AB Dijital Hizmetler Yasası Kullanıcı Kılavuzunu” incelemeleri önerildi.

– Musk’tan “ilginç” yorumu

ABD’li milyarder Elon Musk, değişikliğe ait açıklama yaptı.

Musk, toplumsal medya platformu X’te kelam konusu değişikliği belgeleyen bir paylaşımı alıntılayarak “ilginç” yorumunu yaptı.

– Durov isimli denetim kuralıyla özgür bırakılmıştı

Telegram’ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Paris’teki Bourget Havaalanında özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı.

Durov’un Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, hakkında 12 farklı suçlama bulunan Durov’un 96 saatlik gözaltı müddetinin akabinde 28 Ağustos’ta çıkarıldığı mahkemece 5 milyon avro kefalet ve isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldığını, tutuksuz yargılanacağını ve kendisine Fransa topraklarından çıkış yasağı getirildiğini açıklamıştı.

Durov, Fransa’da gözaltına alınmasından sonra toplumsal medya hesabından yaptığı birinci açıklamada, süreci “şaşırtıcı” bulduğunu belirterek, “Bir CEO’yu yönettiği platformdaki şahısların işlediği hatalar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi periyoda ilişkin kanunları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır.” tabirini kullanmıştı.

Telegram’ın AB’de resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB’nin taleplerine her vakit karşılık verdiklerini belirtmişti.

Muhabir: Irmak Akcan

En az 10 karakter gerekli