DOLAR 33,9711 -0.05%
EURO 37,5589 0.27%
ALTIN 2.747,050,10
BITCOIN 19676872.12814%
İzmir
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİYE KALAN SÜRE

“Dünyanın en uzun adamı” Sultan Dubai yolcusu
85 okunma

“Dünyanın en uzun adamı” Sultan Dubai yolcusu

ABONE OL
12/09/2024 09:00
“Dünyanın en uzun adamı” Sultan Dubai yolcusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MARDİN (AA) – Derik ilçesine bağlı Dede köyünde ömrünü sürdüren, uzunluğunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da 2009’da Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ve rekoru 15 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, ülkesini dünyanın farklı yerlerinde gururla temsil ediyor.

Şimdiye kadar 128 ülkeye 500’ü aşkın ziyaret gerçekleştiren Kösen, 13 Eylül’de Dubai’de olacak.

Seyahat öncesi hazırlıklarını yapan Kösen, 828 metre yüksekliğe sahip 160 katlı dünyanın en yüksek gökdeleni ve BAE’nin sembol binası Burc Halife’yi ziyaret edecek.

“Dubai’de çöl safarisi yapmak istiyorum”

Dev adam Sultan Kösen, AA muhabirine, uzunluğunun yanı sıra el ve ayaklarının ölçüsüyle de “dünyanın yaşayan en uzun insanı” unvanını müdafaanın memnunluğunu yaşadığını söyledi.

Bugüne kadar 128 ülkeye gittiğini, 15 yıldır rekorunu koruduğunu belirten Kösen, şunları kaydetti:

“İnşallah 20 yılımızı de kutlarız. Gittiğimiz her yerde gururla anlı ulu bayrağımızı yanımızda götürüyoruz. Orada dalgalandırıyoruz. Ülkemizi temsil ediyoruz, kültürlerimizi tanıtıyoruz. İnşallah Dubai’de de ülkemizi tanıtma gururunu yaşarız.”

Gittiği her ülkede yaptığı üzere Dubai’de de insanları Türkiye ve Mardin’de davet edeceğini anlatan Kösen, “Dubai’de çöl safarisi de yapmak istiyorum. Araca sığabilirsem inşallah orada hoş anılarım olur. Dünyanın en yüksek binası Burc Halife’ye de gideceğim. İnsanları Türkiye’ye davet edeceğim.” diye konuştu.

Rekorunu kimseye kaptırmak istemediğini tabir eden Kösen, “Dünyanın en yüksek binasında da bu bildirisi vermek istiyoruz.” dedi.

“Orada Sultan’ı farklı bir profilde görecekler”

Kösen’in menajeri ve tercümanı Mehmet Veysi Bora da Kösen’in seyahat ettiği bütün ülkelerde büyük bir ilgiyle karşılaştığını söyledi.

Dubai’ye gitmenin heyecanını yaşadıklarını tabir eden Bora, şöyle konuştu:

“13-20 Eylül’de Dubai’de olacağız. Orada çeşitli ziyaretlerimiz olacak. Hem tatil hem de görüşmemiz gereken projeler var. Dünyanın en uzun binası olan Burc Halife önünde durup dünyanın en uzununun Sultan olduğunu bir kere daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Öteki ülkelere nazaran Dubai’de farklı bir konsept yaşayacağız. Oraya giderken onlardan biri üzere yaşamak istiyoruz. Orada Sultan’ı biraz daha farklı bir profilde görecekler. Hazırlıklarımız sürüyor.”

Muhabir: Halil İbrahim Sincar

En az 10 karakter gerekli