DOLAR 33,9711 -0.05%
EURO 37,5589 0.27%
ALTIN 2.747,050,10
BITCOIN 19676872.12814%
İzmir
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:38

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin göçe olan gereksinimini vurguladı
88 okunma

Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin göçe olan gereksinimini vurguladı

ABONE OL
12/09/2024 10:00
Almanya Başbakanı Scholz, ülkesinin göçe olan gereksinimini vurguladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BERLIN (AA) – Şansölye Scholz, Federal Meclis’teki bütçe oturumunda yaptığı konuşmada, işgücündeki daralmanın büyük ekonomik meselelere yol açacağı ikazında bulunarak, “Hedefimiz insanların burada çalışması, Alman lisanını öğrenmesi, maddelere uyması, işlerini yapmasıdır. Hayatlarını kazansınlar ve tıpkı vakitte kelam sahibi de olabilsinler.” dedi.

Düzensiz göç ile uğraş edilmesi gerektiğini aktaran Scholz, “Almanya’ya kimin geleceğini seçebilmemiz gerekiyor. Bunu burada çok açık söylüyorum, bu tıpkı vakitte sistemsiz göçü de yönettiğimiz, buraya kaçak gelenlerin sayısını azalttığımız, kalamayanları da ülkelerine geri göndereceğimiz manasına geliyor.” diye konuştu.

Scholz, ağır kabahat işleyen ve mahkemelerce hudut dışı kararı alınanlardan kimilerini Afganistan’a geri gönderdiklerini hatırlatarak, bu üzere hudut dışı etme süreçlerinin süreceği bilgisini paylaştı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden Almanya’ya gelip refahından yararlanmak isteyenlere dikkati çeken Scholz, Portekiz’den, Yunanistan’dan ve Finlandiya’dan Almanya’ya gelerek refahından faydalanmak istemelerini kabul etmeyeceklerini belirtti.

Thüringen ve Saksonya’da 1 Eylül’de yapılan eyalet seçimlerine de değinen Scholz, çok sağcı Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) birinci parti çıkmasını “iç karartıcı bir sonuç” olarak nitelendirdi.

Scholz, AfD’nin yine yer kaybetmesini sağlamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayarak, “Thüringen ve Saksonya’daki seçim sonuçları iç karartıcı ve bunlara asla alışamayacağız. AfD ülkemiz için berbat. Bizim küme düşmemizi sağlayacaklar. Bu partinin değerini tekrar kaybetmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” diye konuştu.

Scholz, Ukrayna’yı sonuna kadar şartsız desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Rusya acımasız savaşıyor. Bu müthiş bir durum, bu nedenle bu noktada Ukrayna’yı sonuna kadar kayıtsız koşulsuz destekleyeceğimizi söylemeliyiz.” sözlerini kullandı.

Göçün sonlandırılması konusunda hazırlanacak yasa tasarısı konusunu da gündeme getiren Şansölye, görüşme masasından kalkmasına karşın muhalefetteki Hristiyan Birlik partilerine (CDU/CSU) kapıyı kapatmadıklarını ve görüşmeye hazır olduklarını kelamlarına ekledi.

Muhabir: Cüneyt Karadağ

En az 10 karakter gerekli