DOLAR 34,0198 0.27%
EURO 37,6408 -0.03%
ALTIN 2.790,640,11
BITCOIN 19760521.04781%
İzmir
29°

AÇIK

05:09

SABAHA KALAN SÜRE

THY’nin Sidney seferleri 4 Aralık’ta başlıyor
92 okunma

THY’nin Sidney seferleri 4 Aralık’ta başlıyor

ABONE OL
12/09/2024 20:20
THY’nin Sidney seferleri 4 Aralık’ta başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya nazaran, 4 Aralık prestijiyle İstanbul-Sidney ortasında gerçekleştirilecek seferler, haftada 4 gün Kuala Lumpur aktarmalı olarak Airbus A350-900 tipi uçakla icra edilecek.

Açıklamada, uçuşların başlamasına ait görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Lideri Prof. Dr. Ahmet Bolat, şunları kaydetti:

“Kıtada bizim için yeni bir sayfa açan Sidney’in lansmanını duyurmaktan memnunluk duyuyoruz. Bu yeni rota, uçuş ağımızı güçlendirmekle kalmıyor, tıpkı vakitte konuklarımızı Türk Hava Yolları konforu ve misafirperverliğiyle buluşturarak, Avustralya’daki varlığımızı bir defa daha teyit ediyor. Bu kıtaya tek seferde uçuş yapabilecek kapasitede uçağımızı teslim aldığımızda Sidney, Avustralya’da aktarmasız uçuş yapılan birinci destinasyonumuz olacak.”

Sidney Eyaleti Çalışma ve Turizm Bakanı John Graham da “Türk Hava Yollarının birinci kere Sidney’e inerek, Avrupalı ​​gezginlere eyaletimizi tanıtmasından ötürü heyecanlıyız. NSW Hükümeti, bu yeni hizmeti teminat altına almak için Sidney Havaalanı ve Türk Hava Yolları ile ağır işbirliği içinde çalıştı. Sidney, Avustralya’ya açılan bir kapıdır ve bu yeni rotanın desteklenmesi, eyaletin ziyaretçi iktisadının büyümesi için muazzam bir potansiyel barındırmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türk Hava Yollarının gerçekleştireceği bu birinci uçuşu sabırsızlıkla bekliyoruz”

THY uçuşlarının ekonomik ehemmiyetine değinen Sidney Havalimanı CEO’su Scott Charlton, THY’nin bu destinasyona direkt uçuş duyurusunun, Avrupa’ya seyahat için değerli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Charlton, şunları aktardı:

“Şehrimizin ve eyaletimizin sunduğu hoşlukların bir ispatı olan bu kesintisiz uçuş için THY, Sidney ve NSW ile gurur duyuyoruz. Yolcularımız, Aralık ayı prestijiyle Türk Hava Yollarının Sidney-İstanbul seferini Kuala Lumpur üzerinden deneyimleyebilecekler. Bugünkü duyuru, Sidney ve NSW ekonomileri için son derecede değerli ve milletlerarası havacılığın ziyaretçi iktisadımızı desteklemesindeki tesirini de vurgulamaktadır. Türk Hava Yollarının gerçekleştireceği bu birinci uçuşu ve önümüzdeki yıllarda geliştireceği hizmetlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Muhabir: Gökhan Yılmaz

En az 10 karakter gerekli