DOLAR 34,0204 -0.01%
EURO 37,9385 0.03%
ALTIN 2.825,990,06
BITCOIN 1965100-2.96252%
İzmir
28°

AÇIK

05:14

SABAHA KALAN SÜRE

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’den “Çelik Kubbe” açıklaması
70 okunma

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’den “Çelik Kubbe” açıklaması

ABONE OL
16/09/2024 05:40
Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci’den “Çelik Kubbe” açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

AKSARAY (AA) – Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Çelik Kubbe’nin, Türkiye’nin tamamını havadan gelecek ataklara karşı koruyacak sistem olduğunu tabir ederek, “Bu hava savunma sistemimizde, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, hava savunma füze ailesi HİSAR, uzun menzilli bölge hava savunma sistemi SİPER, lazer sistemiyle geliştirmiş ALKA yer alacak.” dedi.

Roketsan yürütücülüğünde, Tuz Gölü Hisar Atış Alanı’nda gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 Roket Müsabakası’na katılan İkinci, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Murat İkinci, Türkiye’nin ulusal teknoloji atılımıyla büyük teknolojilere ulaşmak ve uzay teknolojilerine erişmek üzere iki büyük gayesinin olduğunu söyledi.

TEKNOFEST 2024 Roket Yarışı’nın bu iki maksadı desteklediğini ve gençleri motive ederek gelişimine katkıda bulunduğunu belirten İkinci, burada her geçen gün muvaffakiyet oranının arttığını vurguladı.

“Kara Atmaca en kısa müddette TSK envanterine girecek”

İkinci, Kara Atmaca’nın Roketsan tarafından geliştirildiğini ve gerçekleştirilen atışlı test faaliyetinde maksadını tam isabet vurarak en uzun vadeli uçuşunu yaptığını hatırlattı.

Kara Atmaca’nın aslında Atmaca’dan türediğini ve daha uzun menzilli bir füze olduğunu belirten İkinci, “Kara Atmaca, balistik füzelerin dışındaki seyir füzelerimizin en üst ailesini oluşturan füze sistemimiz. Şu anda muvaffakiyetle testleri bitirildi, sonrasında da Silahlı Kuvvetlere dahil olacak. Kara Atmaca bilhassa Silahlı Kuvvetlere dahil olduğunda, derin vurma ve derin akın kabiliyeti kara kuvvetlerimize çok önemli bir katma kıymet sağlayacak. Onların gücüne katbekat güç katacak. En kısa vakitte envantere alıp Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımına sunmayı bekliyoruz.” diye konuştu.

Milli teknolojiyle çizilen rotada gururla ilerlediklerini, Çelik Kubbe Projesi’nin ana savunma sistemine entegre olacağını belirten İkinci, şöyle devam etti:

“Çelik Kubbe, Türkiye’nin tamamını havadan gelecek ataklara karşı koruyacak hava savunma sistemini tabir ediyor. Bu hava savunma sistemimizde, SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, hava savunma füze ailesi HİSAR, uzun menzilli bölge hava savunma sistemi SİPER, lazer sistemiyle geliştirmiş ALKA yer alacak. Buradaki tüm eserler, ANKA’dan başlayarak, SUNGUR, SİPER ile desteklenen son derece gelişmiş bir hava savunma ağına entegre edilecek. Ülkemizi en kısa vakitte bu düzeye taşımak istiyoruz ki bundan sonraki süreçte ülkemize yönelik gelecek hava tehlikelerine kendi teknolojimizle en üst düzeyde karşı koyabilelim ve ülkemizi hava savunması manasında çok önemli bir basamağa getirelim. Çelik Kubbe gerçekleştirildiğinde, bu sisteme sahip olan seçkin ülkelerden biri Türkiye olacak.”

İkinci, Roketsan olarak en fazla üzerinde durdukları hususların başında dron akınları olduğunu belirtti.

Bu akınlara karşı en aktif müdafaanın da lazer silahlar olduğunu lisana getiren İkinci, kelamlarını, “Roketsan’ın uzun vakittir Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine sunduğu ALKA eseri var. ALKA’yı hem güç olarak daha üst düzeylere taşıyacak yatırımları yapıyoruz hem de birden fazla ALKA’nın çalışacağı merkez üzere bir yapıya taşıyoruz. Bu da gelecekte küçük dronlar tarafından oluşabilecek tehdidi bertaraf etmek için bilhassa hava savunma sistemlerimizin bel kemiği sistemlerinden biri olacak.” diye tamamladı.

Muhabir: Kaan Recep Atalay,Zekeriya Karadavut

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.