DOLAR 34,2072 0.07%
EURO 38,0028 -0.26%
ALTIN 2.908,140,44
BITCOIN 2183741-0.35042%
İzmir
20°

AZ BULUTLU

12:59

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

“Boğaziçi Sinema Festivali” belgesel heyeti açıklandı
64 okunma

“Boğaziçi Sinema Festivali” belgesel heyeti açıklandı

ABONE OL
01/10/2024 07:00
“Boğaziçi Sinema Festivali” belgesel heyeti açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Sinemaseverleri 18-25 Ekim’de ağırlayacak şenliğin belgesel heyetinde bu yıl üretimci ve direktör Sevinç Yeşiltaş, sanat yönetmeni Vuk Perovic ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Medya ve İrtibat Kısmı öğretim üyesi Prof. Dr. Cenk Demirkıran yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteklediği şenlikte, “Belgesel Yarışması” kategorisinde heyetin değerlendirmesiyle “En Âlâ Film” için 50 bin, “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen üretim içinse 30 bin lira para mükafatı verilecek.

Marmara Üniversitesi Türk Lisanı ve Edebiyatı mezuniyetinden sonra İstanbul Üniversitesi Radyo-Televizyon Kısmı’nda yüksek lisansını tamamlayan Sevinç Yeşiltaş, 1988-2018 ortasında TRT’de direktör ve üretimci olarak çalıştı. Kültür-sanat programları ve belgesel konusunda uzmanlaşan Yeşiltaş, TRT Köln Ofisi’nin kurucu temsilciliğini yaptı. “Bilge Ana Mevlüde Genç” belgeseliyle birçok ödül kazandı.

Underhillfest Sanat Yönetmeni Vuk Perovic de birebir vakitte belgesel sinema sanayisindeki bayanlar için bir eğitim programı olan CIRCLE’ın kurucu ortağı. Sinema eleştirmenliği de yapan Perovic, Karadağ Radyo Televizyon Sinema ve Dizi Editörlüğü vazifesini sürdürüyor.

İstanbul Üniversitesi Radyo Telezviyon ve Sinema Kısmı’nı bitiren Prof. Dr. Cenk Demirkıran ise seslendirmen ve sunucu olarak çalıştı. Akabinde çeşitli ülkelerde belgesel üzerine araştırmalarda bulundu ve üniversitelerde ders verdi.

Demirkıran, Karadeniz Televizyonu’nda direktör olarak çalıştı ve o yıl “Suskun Şehir” isimli belgesel sineması çekti. 2001 yılında yüksek lisans tahsiline başladığı İstanbul Üniversitesi İrtibat Fakültesi’nde araştırma vazifelisi olarak misyon yapan Demirkıran, 2002 yılında “Kazık” isimli kısa sinemaya ve “Yukarı Deniz” isimli belgesel sinemaya direktör olarak imza attı.

Demirkıran, hala İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Medya ve İrtibat Kısmı öğretim üyesi olarak vazife yapıyor.

Festivale ait ayrıntılı bilgi için “bogazicifilmfestivali.com” adresi ziyaret edilebilir.

Muhabir: Ömer Mirza Şeker

En az 10 karakter gerekli