DOLAR 34,2015 0.05%
EURO 37,9283 -0.45%
ALTIN 2.917,070,74
BITCOIN 2172722-0.69975%
İzmir
23°

AZ BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

ABD, Orta Doğu’da konuşlu askeri gücüne destek işçi ve savaş uçağı gönderiyor
80 okunma

ABD, Orta Doğu’da konuşlu askeri gücüne destek işçi ve savaş uçağı gönderiyor

ABONE OL
01/10/2024 10:40
ABD, Orta Doğu’da konuşlu askeri gücüne destek işçi ve savaş uçağı gönderiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında konuştu.

Singh, “Savunma Bakanlığı, bölgede saldırganlığı caydırmak ve daha geniş bir bölgesel savaş riskini azaltmak için Orta Doğu’daki ABD güçlerinin kuvvet duruşunu daha da güçlendirmek gayesiyle adımlar atıyor.” dedi.

Bölgede bulunan ve rotasyonu gelen USS Abraham Lincoln uçak gemisi filosunun yerinde kalması talimatının verildiğini belirten Singh, ayrıyeten hava savunmasının güçlenmesi için mevcut askeri varlığa ek olarak F-15E Strike Eagle, F-16, A-10 ve F-22 savaş uçakları ve bunları destekleyecek “birkaç bin” işçi gönderileceğini bildirdi.

Singh, ayrıyeten Pentagon’un, çeşitli olasılıklara cevap verme hazırlıklarını daha da üst düzeye taşımak için ABD içindeki askeri birliklerin bölgede konuşlandırılmasına yönelik hazırlık düzeyinin artırıldığı bilgisini paylaştı.

“Bakan (Lloyd) Austin, hazırlıksız yakalandı”

İsrailli yetkililerin Lübnan’a karadan girme planlarıyla ilgili açıklamaları hakkındaki soruları için Singh, “Potansiyel operasyonları için bunu İsrail’e sorun, benim söyleyebileceğim bir şey yok. Size yalnızca şunu söyleyebilirim, İsraillilerle çalışmaya devam ediyoruz ve şu anda ne yapmayı planladıkları hakkında daha fazla bilgi edinmeye uğraşıyoruz.” karşılığını verdi.

Singh, 27 Eylül’de Lübnan’daki Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğü hava taarruzları konusunda da İsrail’in kendilerine bilgi vermediğini tekrarlayarak, “Bakan (Lloyd) Austin, hazırlıksız yakalandı. Operasyon devam ederken haber verildi. Bu operasyonlarda dahlimiz yok.” tabirlerini kullandı.

ABD ile İsrail savunma bakanları ortasında “güven sorunu” olup olmadığıyla ilgili soruyu ise Singh, şöyle yanıtladı:

“İki bakan, 7 Ekim’den bu yana her gün nizamlı bağlantı halinde, hatta bazen günde iki kez konuştukları oluyor. İkisi de telefonla istedikleri vakit birbirini arayabileceklerini biliyor. Hasebiyle, bir itimat sorunu olduğu söylenmez.”

Singh, Nasrallah’ın öldürüldüğü taarruzlarda ABD üretimi silah kullanılıp kullanılmadığı sorularına da İsrail’in her saldırısına başka soruşturma yapmadıklarını söyleyerek, kelam konusu atak hakkında daha fazla bilgi almak için de İsraillilere yönlendirdi.

Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava taarruzlarında öldürülmüştü.

Lübnan makamlarına nazaran, Hizbullah’ın kullandığı bağlantı aygıtlarının patlatıldığı 17 Eylül’den bu yana 104’ü çocuk ve 194’ü bayan olmak üzere İsrail taarruzlarında toplam 1217 kişi hayatını kaybetti.

İsrail bombardımanları nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden olmaya devam ediyor. Ülkenin güney kesitlerinden başşehir Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken, Suriye’ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Muhabir: Islam Doğru

En az 10 karakter gerekli