DOLAR 34,2015 0.05%
EURO 37,9283 -0.45%
ALTIN 2.917,070,74
BITCOIN 2172722-0.69975%
İzmir
23°

AZ BULUTLU

16:16

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Van’da 200 kişi, Deliçay Kanyonu’nda yürüyüş yaptı
88 okunma

Van’da 200 kişi, Deliçay Kanyonu’nda yürüyüş yaptı

ABONE OL
01/10/2024 11:00
Van’da 200 kişi, Deliçay Kanyonu’nda yürüyüş yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

VAN (AA) – Van Gölü Aktivistleri ve Van Fotoğraf Sanatı derneklerince kaymakamlığın takviyesinde düzenlenen aktiflikte kentin yanı sıra etraf vilayetlerden yaklaşık 200 doğasever, Sahilkent Mahallesi Deniz Feneri mevkisinde bir ortaya geldi.

Kaymakam Murat Karaloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Burak Özcoşar, Adalet Komisyonu Başkanı Musab Kurt, 108. Topçu Alay Kumandanı Albay Zafer Akkaş ve İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak’ın da ortalarında bulunduğu doğaseverler, araçlarla ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Ergücü Mahallesi’ne gitti.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile Deliçay Kanyonu’ndaki 12 kilometrelik parkurda tabiat yürüyüşü yaptı.

Rotalarındaki mağaraları ve şelaleleri de gezerek halay çeken doğaseverlere yemek ikramında bulunuldu.

Kaymakam Karaloğlu, bu faaliyetle bölgenin hoşluklarını ulusal ve memleketler arası alanda tanıtmak istediklerini söyledi.

Söz konusu bölgenin geçmişte güvenlik meseleleriyle gündeme geldiğini lakin artık bu türlü bir sorunun olmadığını belirten Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Memleketimiz birçok tarihi, kültürel ve turistik hoşluklar barındırıyor. Biz de bugün 200 kişilik bir takımla birlikte Mecnun Çay Kanyonu’nda yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu doğal hoşlukları herkesin görmesini istiyoruz. Tüm paydaşlarımızla kanyonu turizme kazandırmak istiyoruz. Bu bölgeyi tanıtmak için burada bulunuyorum. Çok hoş bir tabiat. Bütün dağcıları, doğaseverleri buraya bekliyoruz.”

Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel de kanyonun Van Gölü havzasının değerli noktalarından biri olduğunu tabir ederek, “Van Gölü havzasında dört mevsim çeşitli sportif faaliyetler, yürüyüşler yapılabilir. Bizim için çok manalı bir gün. Bu cins aktiviteleri klâsik olarak yapıyoruz. Bu aktifliğin de ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen sene 50 kişilik bir küme iken şu anda 200 kişi oldu.” dedi.

Katılımcı Esra Çakmak, “Çevremizde çok hoş doğal hoşluklar var lakin bunların farkında değiliz. Bir vakitler buralar güvenlik açısından pek uygun değildi lakin şu an gönül rahatlığıyla gelebiliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Muhabir: Necmettin Karaca

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.