DOLAR 34,2213 0.11%
EURO 37,9355 -0.45%
ALTIN 2.921,210,89
BITCOIN 2125538-2.69383%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

18:54

AKŞAMA KALAN SÜRE

Samsun turizmde ön plana çıkmak istiyor
62 okunma

Samsun turizmde ön plana çıkmak istiyor

ABONE OL
01/10/2024 13:20
Samsun turizmde ön plana çıkmak istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

SAMSUN (AA) – Vali Orhan Tavlı başkanlığındaki toplantı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Destinasyon Müdür Yardımcısı Mustafa Ercenk Kocaoğlu’nun sunumuyla başladı.

Daha sonra fuarlara iştirak ve temsil çeşitliliği, kentin tanıtımı hedefiyle kurumlara ve kurum çalışanlarına verilebilecek eğitimler, yöresel lezzetlerin tanıtılması ve tescillenmesi konusunda atılması gereken adımlarla ilin temsil ve tanıtımı hedefiyle toplumsal medya alanında yapılacak etkinlikler ele alındı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, toplantı sonrası gazetecilere, belediye olarak Turizm Master Planı’nı hazırladıklarını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığıyla kentteki ziyaretçi sayılarını artırmak ve ilin turizm alanında tercih edilmesini sağlamak için yapılacak çalışmaları ilgili paydaşlarla değerlendirdiklerini lisana getiren Doğan, “Yeni halk plajları oluşturma noktasında bir tarafta Samsun deniz turizminin çok olduğu bir yer yaklaşık 50 kilometrelik kıyımız var. Kıyı genişliklerimiz kimi yerlerde 200-250 metreleri buluyor. Öteki taraftan yayla turizmine çok müsait bir kentte yaşıyoruz. Samsun bir taraftan kültür turizmine çok müsait bir kent müzeleriyle. Bölgenin en büyük müzesi Samsun’da.” dedi.

Toplantıda TGA’nın çalışmalarını da değerlendirdiklerini aktaran Doğan, “Şehrimizde yapılan sıhhat turizmi ve öteki turizm alanlarındaki çalışmaları kıymetlendiriyoruz. Eksiklerimizi tamamlayarak daha da üzerine koyarak kentimizde ağırlayacağımız konuk sayılarını artırmak ve memnuniyeti üst düzeye çıkarmak için canla başla çalışıyoruz. ” diye konuştu.

Doğan, kentin turizmden aldığı hissesi artırmak istediklerini, Vezirköprü ilçesindeki Şahinkaya Kanyonu’nu yıl başından bu yana 100 binden fazla kişinin ziyaret ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“İlk kere bu sayıları görüyoruz. Tüm Türkiye’nin dikkatini oraya çekecek bir çalışma içerisindeyiz. Esasen tüm alanlara bu türlü bakıyoruz. 19 Mayıs 1919 Samsun için çok kıymetli bir tarih Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi. İnşallah bu yıl 19 Mayıs’ı daha da kapsamlı bir halde Samsun’da kutlamayı bütün Türkiye’yi Samsun’a davet etmeyi planlıyoruz. Bir taraftan mübadeleyle ilgili çalışmalarımız var. Kültür turizmini mübadeleyle ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Kültür Yolu Şenliği’nin geçen yıl birincisi yapıldı inşallah bu yıl daha da kapsamlı bir halde kentimizde Samsunluları ve bölgeyi burada ağırlayacağız. Samsun Karadeniz’e kıyısı olan kentler ortasında turizm potansiyeli en yüksek kent. Hem endüstrisi, hem turizmiyle hem turizm altyapısında farklılıklarıyla inşallah Samsun bu husustaki hissesini daha da arttıracaktır.”

Ege ve Akdeniz’deki üzere bir halk plajı örneğini Karadeniz’de Samsun’da hayata geçirmek istediklerini anlatan Doğan, daha fazla cankurtaran görevlendirerek ve rip akıntılarını engelleyecek tedbirler alarak boğulma hadiselerinin önüne geçmek istediklerini vurguladı.

Doğan, kente daha fazla yolcu gelmesi için iç ve dış çizgilerde yeni noktalara uçuşlar yapılabilmesi ismine teşebbüslerde bulunacaklarını da aktardı.

Toplantıya, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatma Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Vali Yardımcısı Fatih Cıdıroğlu ile ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

En az 10 karakter gerekli