DOLAR 34,2938 0.01%
EURO 37,0958 0.18%
ALTIN 3.011,88-0,56
BITCOIN 23547342.50062%
İzmir
17°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TBMM’de 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlanacak
154 okunma

TBMM’de 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlanacak

ABONE OL
27/10/2024 13:00
TBMM’de 9. Yargı Paketinin görüşmelerine başlanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TBMM (AA) – AA muhabirinin aldığı bilgiye nazaran, haftalık çalışmasına 30 Ekim Çarşamba günü başlayacak Genel Konsey, kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacak.

Bu teklife göre, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön İmtihanı’nda soru sayısı 100’den 120’ye çıkarılacak.

Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı’na çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılacak, ilan edilen takım sayısının bir katı fazlası aday, mülakata çağrılacak.

Buluntu olması nedeniyle yahut kanun kararları yeterince trafikten men edilerek alıkonulan ve sahipleri tarafından 6 ay içinde teslim alınmayan yahut aranmayan yediemin otoparklarındaki araçların satış adabı yine belirlenecek.

Sesli, yazılı yahut imajlı mesajla hakaret kabahati, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak.

Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete bağlı olan hakaret hatası bakımından şikayet müddeti, her ne suretle olursa olsun fiilin gerçekleştiği tarihten itibaren iki yılı geçemeyecek.

Arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı imtihana girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek. Uzlaştırmacı olmak için hukuk mezunu olma kaidesi getirilecek.

Bütçe görüşmeleri

Plan ve Bütçe Komitesinde 2025 yılı bütçesinin tümü üzerinde görüşmeler yapılacak. Ayrıyeten Komite, TBMM Başkanlığının bütçesini görüşecek.

İhtisas komiteleri da toplanarak gündemdeki bahisleri ele alacak.

Güvenlik ve İstihbarat Kurulu, basına kapalı toplantısında, “Devlet İstihbarat Hizmetleri ile Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere Ait 2023 Yılı Raporu”nun görüşmeleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerini dinleyecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri de İnsan Haklarını İnceleme Kurulu Göç ve Ahenk Alt Kurulunda sunum yapacak.

Dışişleri Komitesi, memleketler arası mutabakatlara yönelik 10 kanun teklifini görüşecek.

Dilekçe Komitesi ile İnsan Haklarını İnceleme Kurulu Üyelerinden Oluşan Karma Komitenin gündeminde 12 Kamu Denetçisi adayının belirlenmesi olacak.

Çarşamba günü Meclis’te kümesi bulunan siyasi partilerin küme toplantıları yapılacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, partisinin küme toplantısında milletvekillerine hitap edecek.

Muhabir: Kemal Karadağ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP