AA
KARS (AA) – Türkiye’de kaz yetiştiriciliğinde değerli yere sahip kentte, baharda yumurtadan çıkan kazlar büyümeye başladı.
Kış sofralarının vazgeçilmez lezzetleri ortasında yer alan kazlar, yaz sıcaklarında yetiştiriciler tarafından serin suyla buluşturuluyor.
Kazların, havaların sıcak seyrettiği bugünlerde yapay göletler ve derelerde serinlemeleri sağlanıyor.
Ekim ayının sonuna yanlışsız et ve yağ tutması hedefiyle yaklaşık 1,5 ay boyunca arpa yedirilen kazların, daha sonra bölümü yapılıp sofralara ulaştırılıyor.
Selim ilçesinin Köprübaşı Mahallesi’nde kaz yetiştiriciliği yapan Menderes Yılmaz, AA muhabirine, kazların serinlemesi için mahalle ortasında gölet yaptıklarını belirterek “Hava sıcak ve kazlar serinlensin diye gölet yaptık. Burada serinlemelerini sağlıyoruz. Dere var, biraz uzakta olduğu için kazlar burada serinliyor.” dedi.
Muhabir: Hüseyin Demirci
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
9 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce